Μελίχλωρο Λήμνου


Το Μελίχλωρο είναι ένα τυρί που παρασκευάζεται παραδοσιακά στην Λήμνο από αιγοπρόβειο γάλα. Σημαντικό στάδιο παραγωγής του είναι η στράγγισή του που γίνεται σε σκιερούς και αεριζόμενους χώρους στο τέλος της άνοιξης και αρχές καλοκαιριού, όταν η υγρασία της ατμόσφαιρας είναι χαμηλή, μέχρι να αφυδατωθεί. Σε πρώτη φάση το τυρί αποκτά υφή μεταξύ χλωρού και ξηρού, ενώ όταν προχωρήσει η αφυδάτωση το τυρί γίνεται πιο σκληρό. Ιδανικό για σαγανάκι ή για τρίψιμο πάνω σε ζυμαρικά αλλά και ως επιτραπέζιο δεν θα σας απογοητεύσει

Previous Το Μύρτιλο και οι ιδιότητες του
Next Σάλτσα Ολλανδέζ

No Comment

Leave a reply