Σούπα πατάτας με χωριάτικο λουκάνικο και λάδι τρούφας


Υλικά:

1 κιλό πατάτες

2 μέτρια κρεμύδια

1 χωριάτικο λουκάνικο

1 φύλλο δάφνης

1 ποτήρι  λευκό κρασί

αλάτι – πιπέρι

100 γρ.  φρ. βούτυρο

50ml λάδι τρούφας

Εκτέλεση:

Ψιλοκόβουμε τα κρεμύδια και τα σωτάρουμε σε μέτρια φωτιά, καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες και τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τα κρεμύδια. Μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά και σβήνουμε με λευκό κρασί και αφήνουμε να βράσει για 2 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε νερό (αν έχουμε κάποιον ζωμό θα έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα) μέχρι να καλυφτούν οι πατάτες ρίχνουμε το φύλλο δάφνης και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να μαγειρευτούν οι πατάτες. Μετά με ένα ραβδομπλέντερ χτυπάμε την σούπα μας (αφαιρούμε το φύλλο δάφνης) μέχρι να γινει κρέμα και ρίχνουμε το βούτυρο να ενσωματωθεί, μετά περνάμε την σούπα απο σινουά και διορθώνουμε την γεύση με αλάτι και πιπέρι και το λάδι τρούφας.

Σε ένα τηγάνι που έχουμε αφήσει να κάψει (χωρίς λάδι) βάζουμε το λουκάνικο ψιλοκομμένο να ψηθεί ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις μαγειρευτεί το αφαιρούμε από την φωτιά σε απορροφητικό χαρτί.

Σερβίρουμε την σούπα μας σε βαθύ πιάτο και από πάνω λίγο από το σωταρισμένο λουκάνικο. Προαιρετικά αν θέλουμε προσθέτουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό και λίγο φρέσκο ελαιόλαδο.

Previous 'Ζαμπόνι Νάξου' από τα εμβλημαντικά αλλαντικά των Κυκλάδων που δεν είναι προιόν ΠΟΠ
Next Τυρί Μαλάκα Κρήτης

No Comment

Leave a reply