Μάριος ´Αγκο – Chef στο εστιατόριο Cook Art


10 ερωτήσεις του cooknews.gr
στον chef του μήνα
Για αυτόν τον μήνα“ανακρίνουμε”
τον chef  Μάριο Άγκο στο εστιατόριο Cook Art

Ονομάζομαι Μάριος ´Αγκο  γεννήθηκα και κατοικώ στα Ν Μουδανιά Χαλκιδικής. Είμαι παντρεμένος και εργάζομαι ως chef στο εστιατόριο «COOK ART»στη παραλία της Γερακίνης στη Χαλκιδική. Έχω πάθος με τη μαγειρική και μου αρέσει να χρησιμοποιώ ποιοτικά υλικά !

 

1. Πως αντιλαμβάνεσαι την “οικονομική κρίση” που υπάρχει στον κόσμο μέσα από την εργασία σου?

Η οικονομική κρίση έχει γίνει πολύ αισθητή τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα να επηρεάζει όλα τα επαγγέλματα! Οι πελάτες γίνονται πιο απαιτητικοί και προσπαθούν να έχουν ποσότητα αγνοώντας πολλές φορές για την ποιότητα!Θέλουν να φάνε φθηνό και καλό φαγητό ! Εμείς στο εστιατόριο μας προσπαθούμε να τους ικανοποιήσουμε και το επιτυγχάνουμε! Πλέον γνωρίζουν το ποσό που θα πληρώσουν πριν ακόμα παραγγείλουν το φαγητό τους και η δροσερή μπύρα  ή το κρασί αντικαθιστάτε με αναψυκτικό ή νερό! Οι βραδινές τους εξόδους έχουν μειωθεί αρκετά όμως όπως όλοι μας δεν στερούμαστε ποτέ μια καλή οινοποσία με καλή παρέα !

2. Ποιοι θεωρείς (άνδρες ή γυναίκες) ότι είναι οι πιο απαιτητικοί στο φαγητό και γιατί?

Oι γυναίκες πάντα ως νοικοκυρές αρχίζουν να πειραματίζονται περισσότερο και λόγου της μεγάλης προβολής της μαγειρικής από τα μέσα μαζικής επικοινωνίας είναι πιο απαιτητικές !Tο διαδίκτυο είναι πολύ χρήσιμο εργαλείο όμως όπως σε όλα θέλει μέτρο !

3. Πες μας μία δύσκολη επαγγελματική στιγμή στην καριέρα σου και πώς την αντιμετώπισες?

Κάθε μέρα έχει δυσκολίες όμως η συνεργασία με τους συναδέλφους μεταφράζει  την κάθε δυσκολία σε εμπειρία !

4. Από την εμπειρία σου ποια 2-3 στοιχεία θα πρέπει να διαθέτει κάποιος για να πετύχει σ αυτήν την δουλειά? Την μαγειρική πρέπει να την αγαπάς ! Να σέβεσαι τον εαυτό σου και τους ανθρώπους που θα εμπιστευτούν να φάνε από τα χέρια σου ,να είσαι καθαρός και επιμελείς  και βασικά να είσαι γρήγορος όταν πρέπει.

5. Ποια κουζίνα σε “κερδίζει” περισσότερο και γιατί

Η ελληνική παραδοσιακή γιατί συνδυάζει  πολλά αγνά υλικά με το εξαιρετικό ελαιόλαδο

6. Αγαπημένη πόλη-τόπος είναι… Χαλκιδική και τόπος Γερακινή  γιατί όπως είναι γνωστό σαν την Χαλκιδική δεν έχει

7. Τις Κυριακές μου αρέσει να τις περνάω…  Κυριακές πάντα με τους συναδέλφους στη κουζίνα μας!

8. Εάν δεν ήμουνα chef …  εάν δεν ήμουν chef θα προσπαθούσα να γίνω !

9. Ένα ελάττωμα που μου αναγνωρίζω είναι ότι… είμαι ευαίσθητος και στεναχωριέμαι εύκολα

10. Εκτιμάω πολύ… εκτιμάω πολύ το θεσμό της οικογένειας

 

 

 

Συνταγές

 

Χτενομακαρονάδα με ντοματίνια και φρέσκα μυρωδικά !

Υλικα

4 μεγάλα χτένια
100γρ ζυμαρικά λιγκουινι
4 κουταλιές φρέσκια σάλτσα ντομάτας
Εξαιρετικό παρθένο αγουρελαιο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
Εκτέλεση
Σοτάρουμε τα χτένια στο αγουρέλαιο και μόλις χρυσαφίσουν τα αφαιρούμε. Στη συνέχεια τη σάλτσα ντομάτας και τα ήδη βρασμένα ζυμαρικά και το σκόρδο ! Αλατοπίπερο και σερβίρουμε μέσα σε κάθε κοχύλι.
Μπισκ οστρακοειδών 
Υλικά 
500γρ γαριδουλες
200 γρ μύδια
200γρ γυαλιστερές
2 μέτρια κρεμυδια
1 πράσο
1 καρότο
100 γραμμάρια φινόκιοΕκτέλεση 
Βάζουμε να βράσουν όλα τα υλικά μαζί να αφήσουν την πλούσια γεύση τους.Τα περνάμε από εταμίν και σερβίρουμε στολίζοντας το κάθε πιάτο με τα κέλυφοι τον οστρακοειδών.

Σαλάτα la piazza
Εκτέλεση-Υλικά
100 γρ μαρούλι
100γρ ρόκα
100 ντοματίνια
1 κουτάλια της σούπας κουκουνάρι
Παρμεζάνα τριμμένη
Για το πέστο λιαστής ντομάτας
1 κουτάλια κρέμας βαλσαμικο
4 λιαστές ντομάτες
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουτάλια μέλι
Χουρμαδοπίτα
Υλικά 
3 ασπράδια
150 γρ αμύγδαλα κοπανισμένα
150γρ κουβερτούρα
250γρ χουρμάδες
100γρ ζάχαρη
Εκτέλεση 
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα με την ζάχαρη ! Στη συνέχεια τα αμύγδαλα την λιωμένη κουβερτούρα και τους χουρμάδες ψιλοκομμένους και ανακατεύουμε να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα ! Σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε για 30′ στους 170’c

 

 

Previous Εστιατόριο Γεωργαλάς κλήρωση για τραπέζι 2 ατόμων
Next Εστιατόριο Cook Art κλήρωση για τραπέζι 4 ατόμων

No Comment

Leave a reply