Δήμος Καλαϊτσιδης- Chef στα Τρία Γουρουνάκια


10 ερωτήσεις του cooknews.gr
στον chef του μήνα
Για αυτόν τον μήνα“ανακρίνουμε”
τον Δήμο Καλαϊτσιδη chef στα Τρία Γουρουνάκια

 

 

1. Πως αντιλαμβάνεσαι την “οικονομική κρίση” που υπάρχει στον κόσμο μέσα από την εργασία σου?

Εμείς όλοι που ασχολούμαστε με το φαγητό για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις δύσκολες εποχές, πρέπει να προσαρμόσουμε την κουζίνα μας και να προσαρμοστούμε και εμείς οι ίδιοι.

2. Ποιοι θεωρείς (άνδρες ή γυναίκες) ότι είναι οι πιο απαιτητικοί στο φαγητό και γιατί?

Θεωρώ πως δεν υπάρχει εύκολος ή δύσκολος καταναλωτής όσο αφορά το κομμάτι της εστίασης και θα πρέπει να αντιμετωπίζονται όλοι με σεβασμό και με την απαιτούμενη επαγγελματική ευσυνειδησία.

3. Πες μας μία δύσκολη επαγγελματική στιγμή στην καριέρα σου και πώς την αντιμετώπισες?

Όταν μπαίνεις στην κουζίνα θα πρέπει να είσαι πάντα έτοιμος για να αντιμετωπίσεις όλες τις δυσκολίες. Πιστεύω ότι όλες οι δυσκολίες που προκύπτουν θέλουν ψυχραιμία και καθαρό μυαλό.

4. Από την εμπειρία σου ποια 2-3 στοιχεία θα πρέπει να διαθέτει κάποιος για να πετύχει σ αυτήν την δουλειά?

Αγάπη, επαγγελματική ευσυνειδησία και πολύ μεράκι. Τ’ άλλα όλα έρχονται μόνα τους.

5. Ποια κουζίνα σε “κερδίζει” περισσότερο και γιατί?

Η μεσογειακή κουζίνα και σε μεγαλύτερη προέκταση η ελληνική γιατί συνδέει ανατολή, δύση και νότο.

6. Αγαπημένη πόλη-τόπος είναι…Η καταγωγή μου είναι από τα Γιαννιτσά αλλά θεωρώ ότι η Θεσσαλονίκη είναι από τις πιο όμορφες πόλεις.

7. Τις Κυριακές μου αρέσει να τις περνάω… με την οικογένεια μου.

8. Εάν δεν ήμουνα chef …Επειδή από πολύ μικρός μπήκα σ’ αυτήν την δουλεία δεν σκέφτηκα τίποτα άλλο.

9. Ένα ελάττωμα που μου αναγνωρίζω είναι ότι…ίσως είμαι περισσότερο αυστηρός με τον εαυτό μου παρά με τους συνεργάτες μου.

10. Εκτιμάω πολύ…την ειλικρίνεια.

 

 

————————————————–

Συνταγές

 Μπουγιουρντί σε τάρτα

Υλικά για δύο τάρτες:

Για την βάση τάρτας

250γρ. φρέσκο βούτυρο

1 αυγό

500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 πρέζα αλάτι

1 πρέζα πιπέρι

λίγο μοσχοκάρυδο

χτυπάμε στο φτερό στο μίξερ όλα μαζί

μέχρι να γίνει μια λεία μάζα

Για την γέμιση

100γρ. κατσικίσιο τυρί

100γρ. κρεμά γάλακτος

1 κρόκος αυγού

3 ελιές κομμένες

3 ντοματίνια κομμένα στη μέση

Ανακατεύουμε το τυρί την κρεμά και τον κρόκο γεμίζουμε την τάρτα και

ρίχνουμε από πάνω τις ελιές και τα ντοματίνια.

 

Πλιγουρότο κοτόπουλο

Υλικα για δυο πιάτα

150γρ. φιλέτο κοτόπουλο

100γρ. φρέσκο βούτυρο

30γρ. ελαιόλαδο

λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι

1 ποτήρι ζωμό κότας

0,500γρ. πλιγούρι

1 σφηνάκι λευκό κρασί

Εκτέλεση

Βράζουμε το πλιγούρι (σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας)

σε άφθονο αλατισμένο νερό και το στραγγίζουμε

σοτάρουμε το κοτόπουλο με το ελαιόλαδο ρίχνουμε

το φρέσκο κρεμμυδάκι και σβήνουμε με το κρασί

προσθέτουμε το πλιγούρι  και τον ζωμό λίγο λίγο μέχρι  να χυλώσει

στο τέλος προσθέτουμε και το βούτυρο για να αρωματίσουμε

 

 

 

 

Previous Γιόκ Μπαλίκ κληρώση για τραπέζι 4 ατομων
Next Τα τρία γουρουνάκια κλήρωση για τραπέζι 2 ατόμων

No Comment

Leave a reply