Σούπα ‘Μαγειρίτσα’


Υλικά:

1 κιλό  Αρνίσια συκωταριά

250 γρ. Έντερα

1   Ξερό κρεμύδι

1 Ματσάκι φρ. κερμυδάκια

1 Ματσάκι Άνηθο

150γρ. Ρύζι γλασσέ

1 Μαρούλι

3 Κρόκους αυγού

Χυμό λεμόνι

Αλάτι, πιπέρι

Ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση:

Παίρνουμε τα έντερα και τα γυρνάμε ώστε να βγεί η εσωτερική πλευρά προς τα έξω. Τα τοποθετούμε σε νερό με ξύδι μέχρι να ασπρίσουν. Σε μιά κατσαρόλα με νερό βάζουμε τα έντερα με την συκωταριά και βράζουμε για περιπου 10 λεπτά ξαφρίζοντας συνέχεια. Αφαιρουμε από την κατσαρόλα τα έντερα και την συκωταριά και κρατάμε τον ζωμό. Ψιλοκοβουμε τα έντερα και την συκωταρια σε κύβους.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο και σωτάρουμε σε μέτρια φωτιά τα έντερα με την συκωταριά το ξερό κρεμύδι ψιλοκομμένο και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά, μετά προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμυδάκια και πουδράρουμε με λιγο αλεύρι. Στην συνέχεια ρίχνουμε τον ζωμό που είχαμε κρατήσει απο το βράσιμο της συκωταριάς. Αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περιπου 30 λεπτά και μετά προσθέτουμε το ρυζι να βράσει.

Αφού έχουν βράσει όλα τα υλικά μας προσθέτουμε τον άνηθο ψιλοκομμένο και το μαρουλι που έχουμε μπλανσάρει (ζεμάτισμα) και κόψαμε σε χοντρά κομμάτια. Τέλος σε μπασίνα τοποθετούμε τους κρόκους με τον χυμό λεμόνι και κάνουμε αυγολέμονο την σούπα μας. Διορθώνουμε την  γεύση και σερβίρουμε.

Previous Σάλτσα 'Demi-Glace'
Next Πως να μην μας 'κόβει' το αυγολέμονο μας

No Comment

Leave a reply