Βελουτέ Καλαμποκιού Με Σησαμέλαιο Και Κρέμα Τυριού


Υλικα:

500γρ. Καλαμποκι (σπυρι)

1   Κρεμύδι μετριο

1 Καρότο

1 Κλωνάρι Σέλερυ

1 Πατάτα

Αλάτι

Πιπέρι

Σησαμέλαιο

Τυρί κρέμα

Φρ. βούτυρο

 

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε μια κουταλιά βούτυρο και σωτάρουμε ελαφρώς το κρεμύδι το καρότο και

το σέλερυ που τα έχουμε ψιλοκοψει. Μετά προσθέτουμε το καλαμπόκι και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά ακόμα.

Στην συνέχεια καλύπτουμε με νερό το καλαμπόκι (η ζωμό κότας αν θέλουμε) προσθέτουμε την πατάτα κομμένη σε κύβους , αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να βράσει για περίπου 20 λεπτά.

Δοκιμάζουμε αν έχουν μαγειρευτεί τα λαχανικά μας και περνάμε την σούπα μας απο μπλέντερ να γίνει κρέμα. Προσθέτουμε και μια κουταλιά φρ. βούτυρο κατά την διάρκεια του χτηπήματος στο μπλέντερ.

Διορθώνουμε την γεύση αν χρειάζεται και σερβίρουμε την σούπα μας με ένα κενέλ (δίνουμε ομοιόμρφο σχήμα με την βοηθεια 2 κουταλιών) και σταγόνες απο το σησαμέλαιο.

Καλή Όρεξη……

 

Previous 'Φέτα' Το πιο διάσημο ελληνικό τυρί
Next Σάλτσα 'Demi-Glace'

No Comment

Leave a reply