Βασίλης Ζαχαρίας – Chef στο Αγιολί


10 ερωτήσεις του cooknews.gr
στον chef του μήνα
Για αυτόν τον μήνα
“ανακρίνουμε”
τον Βασίλη Ζαχαρίας
Chef στο Αγιολί. 

Ο Ζαχαρίας Βασίλης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, είναι παντρεμένος και έχει δυο παιδιά. Είναι απόφοιτος της σχολής τουριστικών επαγγελμάτων Θεσσαλονίκης και στην σχεδόν 25 χρονη επαγγελματική του πορεία, έχει περάσει από γνωστά εστιατόρια και ξενοδοχεία της Ελλάδας.
Τον τελευταίο ένα- μιση χρόνο είναι σεφ στο εστιατόριο ΑΓΙΟΛΙ στην παραλία της Θεσσαλονίκης.


1. Πως αντιλαμβάνεσαι την “οικονομική κρίση” που υπάρχει στον κόσμο μέσα από την εργασία σου?

Σίγουρα τα τελευταία χρόνια ο οικονομικός παράγοντας έχει επηρεάσει και τον δικό μας κλάδο, όπως άλλωστε και άλλους κλάδους, αλλά θέλω να βλέπω αισιόδοξα το μέλλον και πιστεύω ότι σύντομα αυτή η κατάσταση θα αλλάξει.

2. Ποιοι θεωρείς (άνδρες ή γυναίκες) ότι είναι οι πιο απαιτητικοί στο φαγητό και γιατί?

Δεν νομίζω πως κάποιο από τα δυο φύλα είναι πιο απαιτητικό στο φαγητό, έτσι κι αλλιώς τα τελευταία χρόνια έχουμε αρχίσει ως καταναλωτές να εκπαιδευόμαστε στην γαστρονομία και να αναζητάμε υψηλότερα στάνταρ.

3. Πες μας μία δύσκολη επαγγελματική στιγμή στην καριέρα σου και πώς την αντιμετώπισες?

Σε όλη μας την επαγγελματική πορεία σαν μάγειρες συναντάμε αρκετά δύσκολες καταστάσεις που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Μου είναι δύσκολο να ξεχωρίσω κάποια περισσότερο από την άλλη αλλά το σίγουρο είναι ότι μόνο με ψυχραιμία και υπομονή μπορείς να λύσεις δύσκολες καταστάσεις.

4. Από την εμπειρία σου ποια 2-3 στοιχεία θα πρέπει να διαθέτει κάποιος για να πετύχει σ αυτήν την δουλειά?

Για να μπορέσει κάποιος να πετύχει σε αυτή τη δουλειά, τα πρώτα χρόνια της καριέρας του χρειάζεται υπομονή, καθώς συνεχίζει χρειάζεται επιμονή και πάνω από όλα αγάπη για αυτό που κάνει!

5. Ποια κουζίνα σε “κερδίζει” περισσότερο και γιατί?

Χωρίς καμία αμφιβολία η Ελληνική κουζίνα είναι αυτή που με κερδίζει περισσότερο γιατί με το εύρος των υλικών της σου δίνει την δυνατότητα να δημιουργήσεις πιάτα που μπορούν να καλύψουν ακόμη και τον πιο απαιτητικό πελάτη.

6. Αγαπημένη πόλη-τόπος είναι…

Αγαπημένη πόλη είναι η Θεσσαλονίκη.

7. Τις Κυριακές μου αρέσει να τις περνάω…

Τις Κυριακές μου αρέσει τις να περνάω με την οικογένεια μου…αλλά ένας σεφ τις  Κυριακές βρίσκεται στην κουζίνα του.

8. Εάν δεν ήμουνα chef …

Νομίζω πρέπει να γυρίσω πολύ πίσω για να βρω τι θα ήθελα να κάνω αν δεν ήμουν σεφ αλλά μετά από όλα αυτά τα χρόνια σε αυτή τη δουλειά νομίζω πως αν είχα την επιλογή ανάμεσα σε κάτι άλλο, πάλι θα επέλεγα το ίδιο με αυτό που κάνω τώρα!

9. Ένα ελάττωμα που μου αναγνωρίζω είναι ότι…

Ένα ελάττωμα που μου αναγνωρίζω είναι ότι είμαι πολύ(πολύ) απαιτητικός από τους συνεργάτες μου.

10. Εκτιμάω πολύ…

Εκτιμάω πολύ τον ελεύθερο χρόνο μου, όποτε έχω, και τον περνάω με την οικογένεια μου.

————————————————–

Συνταγές

Previous Ελαιόλαδο: Πως καταλαβαίνουμε αν είναι καλό
Next 'ΦΕΤΑ' Το πιο διάσημο ελληνικό τυρί

No Comment

Leave a reply