Βότανα για τη θεραπεία της φαρυγγίτιδας και της βρογχίτιδας


botana
Πολλοί ειδικοί λένε ότι γράφονται υπερβολικά πολλές συνταγές για αντιβιώσεις, κάτι που έχει οδηγήσει στη δημιουργία «super μικροβίων», ανεπηρέαστων από τις αντιβιοτικές θεραπείες.

Τα αντιβιοτικά σκοτώνουν τα πιο αδύναμα βακτήρια, αλλά τα πιο δυνατά συχνά επιβιώνουν – και γίνονται ακόμη πιο ανθεκτικά.Έτσι, δεν έχουν αποτέλεσμα έναντι των ιογενών ασθενειών, όπως το κρυολόγημα και η γρίπη, και η λήψη τους για σχετικά μικρές μολύνσεις έχει μια ανεπιθύμητη δράση: προκαλεί ανοσία. Εάν νιώθεις ότι τα συμπτώματά σου δεν αρχίζουν να βελτιώνονται εντός 24 ωρών από τη λήψη συμπληρωμάτων, πήγαινε στο γιατρό σου για να διαπιστώσει αν χρειάζεσαι καλλιέργεια βακτηρίων, αντιβιόγραμμα (εξέταση ευαισθησίας στα αντιβιοτικά) ή αντιβίωση. Δοκίμασε, όμως, πρώτα τις παρακάτω θεραπείες.

 

Αν, μάλλον έχεις…

… Στρεπτοκοκκική Φαρυγγίτιδα

  • *Κάνε γαργάρες με αλατόνερο ή με αφέψημα θυμαριού και φασκόμηλου. Και τα δύο είναι αντιβακτηριακά και αντιφλεγμονώδη. Κάνε γαργάρες τέσσερις φορές την ημέρα.

  • *Χρησιμοποίησε βάμμα ή κάψουλα από εχινάκεια και υδραστίδα (goldenseal). Και τα δύο βότανα προετοιμάζουν τον οργανισμό να καταπολεμήσει μια μόλυνση του φάρυγγα. Η εχινάκεια ενισχύει το ανοσοποιητικό, ενώ η υδραστίδα περιέχει βερβερίνη, μια αντιβακτηριακή ένωση.

 

… Οξεία Βρογχίτιδα

  • *Πιες θυμάρι Όταν λαμβάνεται από το στόμα, το θυμάρι ταξιδεύει στους αεραγωγούς, όπου η ένωση θυμόλη απολυμαίνει τα βακτήρια.

  • *Φτιάξε τσάι από φύλλα και μούρα μαύρου σαμπούκου Το εκχύλισμα από μαύρο σαμπούκο είναι αντιικό και έχει αποδειχθεί ότι εμποδίζει την ανάπτυξη βακτηρίων. Δοκίμασε: βράσε 1 φλιτζάνι νερό, βγάλ’ το από τη φωτιά και εμπότισε 1 κ.γ. άνθη σαμπούκου και 1/2 κ.γ. μούρα σαμπούκου για 10 λεπτά. Πίνε 2 με 3 φλιτζάνια ημερησίως.

 
 
ΠΗΓΗ: shape.gr
Previous Τα πολλά αλλαντικά βλάπτουν το σπέρμα
Next Τι πρέπει να τρως όταν σου πέφτει η πίεση

No Comment

Leave a reply