7ο Φεστιβάλ Γεύσης και Παράδοσης Αιγαίου


Ο Λευτέρης Λαζάρου, η Engin Akin, ο Δημήτρης Παμπόρης, ο Μπενέτος Ματθαίου, η Άρτεμις Τζίτζη (Αθηνόραμα),   ο Νίκος Χριστοφόρου(Λέσχη αρχιμαγείρων) και ο Πατρίκιος Κωστής, θα είναι οι γευσιγνώστες στο 7ο Φεστιβάλ Γεύσης και Παράδοσης Αιγαίου που θα γίνει στην Πάτμο Κυριακή 23 Ιουνίου 2013.

Η διοργάνωση είναι αφιερωμένη στους Πατμίους της Αμερικής και στο Σύλλογο τους «Ξάνθος ο Φιλικός», που με την δραστηριότητα τους επιχειρηματική και πολιτισμική, έγιναν πρεσβευτές της Πάτμου στην Αμερική είναι αφιερωμένο το 7ο Φεστιβάλ Γεύσης και Παράδοσης Αιγαίου που θα γίνει στην Πάτμο.

Το Φεστιβάλ Γεύσης και παράδοσης που γίνεται τα τελευταία χρόνια στην Πάτμο, είναι μια γιορτή γεύσης των νησιών του Αιγαίου και τελεί υπό την Αιγίδα της Ιεράς Μονής Πάτμου, Της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Πάτμου.

Για το 2013 τιμώμενο νησί η Κάρπαθος και στον καθιερωμένο χώρο του λιμανιού το Φεστιβάλ θα παρουσιάσουν ο Αριστείδης Μιαούλης και ο Γιώργος Αμυράς.

Οι γνωστοί γευσιγνώστες θα επιβραβεύσουν τα 12 καλύτερα πιάτα. Φέτος ως επίτιμοι Γευσιγνώστες έχουν προσκληθεί ο γνωστός σεφ Λευτέρης Λαζάρου και η Τουρκάλα συγγραφέας του βραβευμένου βιβλίου «ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΡΑΠΕΖΙ» δημοφιλής γευσιγνώστρια ETZIN ATKIN, και οι: Mπενέτος Ματθαίου(Μπενέτος) Δημήτρης Παμπόρης (Αποκάλυψη Patmos aktis suites &spa 5*) Νίκος Χριστοφόρου πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, Άρτεμις Τζίτζη (ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ).

Στα δώδεκα καλύτερα πιάτα των τεσσάρων κατηγοριών: κρέας, θαλασσινά, λαδερά και γλυκά(τρία σε κάθε κατηγορία) θα απονεμηθούν φέτος:

Πoδιά με το Logo του Φεστιβάλ , ραμμένη από Πάτμια μοδίστρα και το πρωτότυπο ζωγραφικό έργο«επτά εδέσματα ψυχής» της Κατερίνας Μουράτη εκτυπωμένο ειδικά σχεδιασμένο για το «7ο Φεστιβάλ Γεύσης και παράδοσης Αιγαίου» σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων, υπογεγραμμένα από την καλλιτέχνιδα.

Θα απονεμηθεί επίσης Πιστοποιητικό διάκρισης στα δώδεκα βραβευθέντα.

Οργάνωση Γευσιγνωσίας: Γεωργία Κοφινά (δημοσιογράφος και συγγραφέας βιβλίων γαστρονομίας).

Αναμνηστικό συμμετοχής θα απονεμηθεί επίσης στους συλλόγους και στα νησιά που έλαβαν μέρος.

Παράλληλα η ορχήστρα του Βασίλη Γραμματικού (Πάτμος), Τα ΓΙΑΜΑΙΑΚΙΑ (Αγαθονήσι) και το παραδοσιακό συγκρότημα Καρπάθου με όργανο και τραγούδι: Μανώλη Λεντάκη Λύρα, Γιάννη Τσαμπανάκη, τσαμπούνα, Μπαλασκάς Μανόλης Λαούτο θα σας ταξιδέψουν στα νησιά μας με τα χορευτικά τους.

Οργάνωση μουσικής και χορευτικών:  Μανώλης Τραυλός και Διονύσης Τραυλός.

Κύριοι ΧΟΡΗΓΟΙ:

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (τμήμα τουρισμού-πολιτισμού περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου) Δήμος Πάτμου, Patmos Aktis suites & spa 5*, Σύλλογος Πατμίων Αμερικής Ξάνθος ο Φιλικός, Blue star ferries, Dodekanisos sea ways, Τράπεζα Δωδεκανήσου, Nicholas Moundreas shipping S.A, Hotel SKALA, Archontika EIRHNH, ΧΑΡΗΣ ζαχαροπλαστείο, ΑΛΩΝΙ εστιατόριο, ΑΛΩΝΙ Σχολή παραδοσιακού χορού, Γκαλερί Κατερίνας Μουράτη (Χώρα) Mπενέτος εστιατόριο, Βεγγέρα Εστιατόριο, L’atelier Patmos Ξυλουργικές εφαρμογές.

Υποστηρικτές: ΔΗΛΙΤΑΠ-Βαρβαγιάννη ούζο, ΕΟΣ Σάμου, (κρασιά), Patmos star,  Εστιατόριο Όστρια, Θανάσης Ηλιού, Θωμάς Θεοδοσίου εργολάβος .

Tα εστιατόρια  Παντελής, Πλεύσις, Το Τσιπουράδικο μας, Διογένης, Τα Καβουράκια, Λούκας.

Τα ξενοδοχεία: ΕΦΗ, SILVER BEACH, BLUE BAY, ΓΑΛΗΝΗ, HELLINIS, BYZANCE.

Σύλλογοι: Σύλλογος Πατμίων Ρόδου «O Όσιος Χριστόδουλος», Σύλλογος Απανταχού Πατμίων «Ξάνθος ο Φιλικός» με έδρα την Αθήνα, Γυναικείος Αγροτουριστικός Συνεταιρισμός «ΗΛΙΟΤΑΤΗ», Σύλλογος Επιτηδευματιών Πάτμου «Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ», Σωματείο ενοικιαζομένων Δωματίων Πάτμου, Αθλητικοί Σύλλογοι: ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΤΟ Πάτμου, HIPKIDO, Μαχητές Πάτμου. Ένωση Λεμβούχων, Ταξί.

Χορηγοί επικοινωνίας: ΕΡΑ ΡΟΔΟΥ, ΝΕΤ, ΤV KOSMOS, TV12, Αιγαίο T.V., (Κάλυμνος) Αιγαίο TV (Κυκλάδες) TV4, sfera 91 patmos, Artemis fm, www.patmostimes.gr. Σαμιακή Τηλεόραση.Ράδιο Σάμος 102

Διοργάνωση: Εφημερίδα «Πατμιακά Χρονικά» Σύλλογος Γυναικών «Η ΠΑΤΙΝΙΩΤΙΣΣΑ». Συνδιοργάνωση: Δήμος Πάτμου.

 

 

 

ΠΗΓΗ:patmostimes.gr

Previous Ο Ομπάμα για τσίζμπεργκερ σε ελληνικό μαγαζί
Next Το πιο περίεργο φαγητό του κόσμου!!!

No Comment

Leave a reply