Επικίνδυνη η καφεϊνη στην εγκυμοσύνη


Οι έγκυοι που καταναλώνουν καφεΐνη, ακόμη και ένα φλιτζάνι την ημέρα, έχουν αυξημένες πιθανότητες να γεννήσουν λιποβαρές μωρό, ανακοίνωσαν Βρετανοί ερευνητές που πραγματοποίησαν έρευνα σε 2.645 γυναίκες, με μέση ηλικία τα 30 χρόνια, οι οποίες βρίσκονταν μεταξύ της 8ης και της 12ης εβδομάδας κύησης.

Οι γυναίκες ανέφεραν πως η μέση κατανάλωση καφεΐνης κατά την εγκυμοσύνη τους ήταν 159 μιλιγκράμ ημερησίως, δηλαδή περίπου ενάμισι φλιτζάνι καφέ.

«Η κατανάλωση καφεΐνης στη διάρκεια της εγκυμοσύνης συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο παρουσίασης προβλημάτων ανάπτυξης στο έμβρυο», επισημαίνει ο επικεφαλής της έρευνας Τζάστιν Κόνιε από το Πανεπιστήμιο του Λέστερ στη Βρετανία.

Η πιθανότητα απόκτησης λιποβαρούς βρέφους αυξάνει στο 50% στις γυναίκες που καταναλώνουν από 2 έως 3 φλιτζάνια καφέ ημερησίως. Ακόμη και οι μικρές ποσότητες καφεΐνης μπορεί να αποδειχτούν βλαβερές κατά την εγκυμοσύνη, σύμφωνα με τους επιστήμονες που πραγματοποίησαν την έρευνα.Ο Κόνιε συνιστά στις εγκύους περιορισμό στην κατανάλωση καφεΐνης κάτω από 100 μιλιγκράμ ημερησίως, δηλαδή λιγότερο από ένα φλιτζάνι καφέ.

 

ΠΗΓΗ:tanea.gr

Previous Η χορτοφαγία προστατεύει την καρδιά
Next Λίγα περιττά κιλά χαρίζουν χρόνια!

No Comment

Leave a reply