Γαρίδες στην σχάρα σε μαιδανοσαλάτα με σιτάρι και σάλτσα Μαστόχας Χίου


Υλικά για 4 άτομα

 

8-12 μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες

250 γρ σιτάρι αποφλοιωμένο

Χυμός από 1 λεμόνι

6-7 τοματίνια κομμένα

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

½ ματσάκι μαιδανός χονδροκομμένος

 

 

Για την σάλτσα Μαστίχας Χίου

2 κουτ. σούπας αλεύρι

1 κουτ. γλυκού Μαστίχα Χίου σε σκόνη

70 γρ. βούτυρο

Χυμός από ½ λεμόνι

Λίγο πιπέρι μαύρο

½ φλυτ. Τσαγιού νερό

 

 

 

Τρόπος εκτέλεσης

Βράζουμε το σιτάρι μέχρι να μαλακώσει καλά (περίπου 30 λεπτά) και το στραγγίζουμε κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό.

Το τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ και συμπληρώνουμε τα τοματίνια, τον χυμό λεμονιού, τα κρεμμυδάκι, τον μαιδανό, αλάτι και λίγο ελειόλαδο.

Αφήνουμε την σαλάτα για λίγο στο ψυγείο.

 Για την σάλτσα Μαστίχας ζεσταίνουμε σε ένα τηγανάκι το βούτυρο με το αλεύρι, ανακατευοντας με μια ξύλινη κουτάλα.προσθέτουμε το νερό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Αφού η σάλτσα έχει δέσει(θέλουμε μια σχετικά αραιή υφή) προσθέτουμε την μαστίχα, τον χυμό λεμονιού και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

Ψήνουμε τις γαρίδες στην σχάρα αλατοπιπερώνοντας καλά.

 

Σερβίρουμε την μαιδανοσαλάτα  με τις γαρίδες στο πιάτο και περιχύνουμε με την σάλτσα Μαστίχας χλιαρή.

 

Χρόνος προετοιμασίας – 25 λεπτά

Χρόνος εκτέλεσης – 15 λεπτά

Previous Ιουλίος 2012
Next Μπραντάδα Σαντορινιά με ανάμικτα λαχανικά

No Comment

Leave a reply