Υλικά
500 γρ. αθερίνα, πλυμένη και στραγγισμένη
6 κουτ. σούπας αλεύρι
1 ασπράδι αβγού
1 τομάτα τριμμένη
λίγη μπύρα
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
αλάτι, πιπέρι
Ξύσμα από 2 λεμόνια
αρκετό ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
για την σαλάτα
Πράσινες / κόκκινες / κίτρινες φακές
Φάβα
Άλλα όσπρια της αρεσκείας σας
Χυμός από 1 λεμόνι
2 τομάτες ψιλοκομμένες (μόνο η φλούδα)
αλάτι, πιπέρι
λίγο extra παρθένο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε έναν χυλό με το αλεύρι και τα υπόλοιπα υλικά και προσθέτουμε εκεί τις αθερίνες.
Παίρνουμε μικρές ποσότητες από το μίγμα και τηγανίζουμε σε τηγάνι με αρκετό λάδι που καίει και από τις 2 μεριές.(μέχρι να γίνουν τραγανές)
Αφαιρούμε από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα και αφήνουμε για λίγο σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί.
Βράζουμε όλα τα όσπρια μέχρι να μαλακώσουν και ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ.
Σερβίρουμε την σαλάτα με τις τραγανές κροκέτες αθερίνας στο πλάι.
No Comment