Σαρδέλες φουρνιστές με κάπαρη και μουστάρδα


Υλικά για 4 άτομα

500γρ. σαρδέλες   καθαρισμένες (κεφάλι και έντερα)

3 κουτ. σούπας κάπαρη, στραγγισμένη και κομμένη

2 κουτ. σούπας μουστάρδα

¼ φλυτζ. τσαγιού ξύδι balsamico

αλάτι, λίγη ρίγανη

 

Τρόπος εκτέλεσης

 

Αλατίζουμε καλά τις σαρδέλες και τις απλώνουμε σε ένα ταψάκι αφού πρώτα περιχύσουμε ελάχιστο ελαιόλαδο στην βάση του.

Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα multi  και χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.

Τέλος προσθέτουμε και την κάπαρη και ανακατεύουμε ελαφρά με ένα κουτάλι.

Περιχύνουμε τις σαρδέλες με το μίγμα και ψήνουμε στον φούρνο για 15 λεπτά στους 190º C.

 

Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά

Χρόνος εκτέλεσης  30 λεπτά

Previous Ρολό καπνιστού σολωμού με τορτίγια
Next Γαύρος με σαμπούκα, τζίτζερ και lime

No Comment

Leave a reply