Καλαμάρι τηγανητό σε μους φάβας με σάλτσα μελάσσας


 

Υλικά

 

 

4 μεγάλα καλαμάρια , καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες

1οο γρ.  αλεύρι

λάδι για τηγάνισμα

για την φάβα

200 γρ, φάβα

νερό

λίγο ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι λευκό

πιπέρι κόκκινο γλυκό

χυμός από 1  λεμόνι

 

 

για την σάλτσα μελάσσας

200 γρ ξύδι balsamico

μελάσσα 70 γρ.

σάλτσα σόγιας – 20 γρ

νερό 60 ml

2 ½ κουτ. σούπας ζάχαρη

χυμός από 1 λεμόνι

 

 

Εκτέλεση

Αλατίζουμε, αλεύρωνουμε και τηγανίζουμε τα καλαμάρια σε καυτό λάδι.

Τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε για λίγο σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.

Για την σάλτσα βράζουμε όλα τα υλικά για 1 λεπτό σε ένα κατσαρολάκι.

 

Για την φάβα

Βράζουμε καλά την φάβα στο νερό μέχρι να μαλακώσει και να χυλώσε (συμπληρώνουμε λίγο αν χρειαστεί)

Την αποσύρουμε  από την φωτιά και την περνάμε από multi .

Tην ξαναβράζουμε για  5-10 λεπτά. Την αποσύρουμε και προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός του κόκκινου πιπεριπού.

 

Σε ένα τηγανάκι ζεσταίνουμε (καραμελώνουμε) τα καλαμαράκι με την σάλτσα για 2-3 λεπτά κάνοντας κυκλικές κινήσεις με το τηγάνι.

Σερβίρουμε την φάβα κάτω στο πιάτο, τα καλαμαράκια από επάνω  περιχύνοντας  extra σάλτσα. Ντεκοράρουμε με κόκκινο γλυκό πιπέρι. 

Previous Τραγανές κροκέτες αθερίνας με ξύσμα λεμονιού
Next ΝΕΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΑ ΙΕΚ ΞΥΝΗ

No Comment

Leave a reply