Γλώσσα μαριναρισμένη με χυμό σανγκουίνι και ροζ πιπέρι


 

Υλικά 

 

 

4 γλώσσες φιλέτα

αλάτι, πιπέρι μαύρο

 

για την μαρινάδα

 

150 γρ. χυμός από σανγκουίνι

80 γρ. σησαμέλαιο

3 κουτ. σούπας ζάχαρη

50 γρ. λευκό ξηρό κρασί

30 γρ. ξύδι απλό

6-7 κόκκοι ροζ πιπέρι

5-6 κλωναράκια θυμάρι

50 γρ. ελαιόλαδο

 

 

 

Εκτέλεση

 

Φτιάχνουμε την μαρινάδα ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί .

Μαρινάρουμε τα φιλέτα  για 24 ώρες.

Λίγο πριν τα μαγειρέψουμε τα βγάζουμε από την μαρινάδα  και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με κόλλα ψησίματος από κάτω.

Περιχύνουμε λίγη από την μαρινάδα πάνω από τα φιλέτα και τα ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου στους 170 º C .

Προσθέτουμε την υπόλοιπη μαρινάδα σε ένα τηγανάκι και την ζεσταίνουμε καλά, διορθώνοντας το αλατοπίπερο.

Τέλος προσθέτουμε το ελαιόλαδο, μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και την αποσύρουμε από την φωτιά.

Σερβίρουμε τα φιλέτα σε πιατέλα περιχύνοντας την σώς από επάνω.

 

Previous Βότκα με γεύση …Βουτυρωμένο ποπ κορν
Next Τραγανές κροκέτες αθερίνας με ξύσμα λεμονιού

No Comment

Leave a reply