Γαύρος με σαμπούκα, τζίτζερ και lime


Υλικά για 4 άτομα

 

800γρ. γαύρος(καθαρισμένος από το κόκκαλο και τα έντερα)

3  πράσινες πιπεριές

2 κρεμμύδια ξερά

αλάτι, πιπέρι μαύρο

¼ φλυτζ. τσαγιού σαμπούκα

χυμός από 1 λεμόνι

λίγο ηλιέλαιο

 λίγο τζίτζερ

Τρόπος εκτέλεσης

“Στρώνουμε”  τον καθαρισμένο γαύρο σε ένα ταψάκι και αλατοπιπερώνουμε καλά και ρίχνουμε και το τζίτζερ.

Κόβουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές σε ισομερή κομμάτια και τα σωτάρουμε με λίγο ηλιέλαιο σε ένα τηγανάκι.

“Σβήνουμε” με την σαμπούκα και τον χυμό λεμονιού και αποσύρουμε το τηγάνι από την φωτιά.

Απλώνουμε το μίγμα επάνω από τα ψάρια και βάζουμε στον φούρνο να ψηθούν  για 20 λεπτά περίπου. (180ºC).

Αφού βγάλουμε από τον φούρνο, περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

 

Χρόνος προετοιμασίας – 30 λεπτά

Χρόνος  ψησίματος 20-25 λεπτά

Previous Σαρδέλες φουρνιστές με κάπαρη και μουστάρδα
Next Μήλο «ασπίδα» για τη γυναικεία καρδιά

No Comment

Leave a reply