Καλαϊτζίδης Δήμος – Chef στο Manassu Beach Bar Restaurant


10 ερωτήσεις του cooknews.gr

στον  chef του μήνα

Για αυτόν τον μήνα

“ανακρίνουμε”

Τον Δήμο Καλαϊτζίδη

Chef στο Manassu

Beach Bar Restaurant


1. Πόσο σας έχει επηρεάσει η «κρίση» την σχέση ποιότητας-ποσότητας φαγητού, στον πελάτη-μισθωτό των 800-1000 ευρώ;
Εμείς όλοι που ασχολούμαστε με το φαγητό για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις δύσκολες εποχές, πρέπει να προσαρμόσουμε την κουζίνα μας και να προσαρμοστούμε και εμείς οι ίδιοι.

2. Ποιοι θεωρείτε (άνδρες ή γυναίκες) ότι είναι οι πιο απαιτητικοί ως καταναλωτές και γιατί;
Θεωρώ πως δεν υπάρχει εύκολος ή δύσκολος καταναλωτής όσο αφορά το κομμάτι της εστίασης και θα πρέπει να αντιμετωπίζονται όλοι με σεβασμό και με την απαιτούμενη επαγγελματική ευσυνειδησία.

3. Πείτε μας μία δύσκολη επαγγελματική στιγμή στην καριέρα σου και πως την αντιμετώπισες;
Όταν μπαίνεις στην κουζίνα θα πρέπει να είσαι πάντα έτοιμος για να αντιμετωπίσεις όλες τις δυσκολίες. Πιστεύω ότι όλες οι δυσκολίες που προκύπτουν θέλουν ψυχραιμία και καθαρό μυαλό.

4. Από την εμπειρία σας ποια 2-3 στοιχεία θα πρέπει αν διαθέτει κάποιος για να πετύχει σ’ αυτήν την δουλεία;
Αγάπη, επαγγελματική ευσυνειδησία και πολύ μεράκι. Τ’ άλλα όλα έρχονται μόνα τους.

5. Ποια κουζίνα σας «κερδίζει» περισσότερο και γιατί;
Η μεσογειακή κουζίνα και σε μεγαλύτερη προέκταση η ελληνική γιατί συνδέει ανατολή, δύση και νότο.

6. Αγαπημένη πόλη-τόπος είναι.. Η καταγωγή μου είναι από τα Γιαννιτσά αλλά θεωρώ ότι η Θεσσαλονίκη είναι από τις πιο όμορφες πόλεις.

7. Τις Κυριακές μου αρέσει να τις περνάω.. με την οικογένεια μου.

8. Εάν δεν ήμουν chef.. Επειδή από πολύ μικρός μπήκα σ’ αυτήν την δουλεία δεν σκέφτηκα τίποτα άλλο.

9. Ένα ελάττωμα που μου αναγνωρίζω είναι ότι.. ίσως είμαι περισσότερο αυστηρός με τον εαυτό μου παρά με τους συνεργάτες μου.

10. Εκτιμάω πολύ.. την ειλικρίνεια.

————————————————–

Συνταγές

Ριζότο θαλασσινών

 

200 γρ. βρασμένο ρύζι Arborio
2 φέτες καπνιστός σολομός
3 γαρίδες Νο. 2
1 κουταλιά σούπας κουκουνάρι
1 σφηνάκι σαμπούκα
2 κουταλιές σούπας κρέμα γάλακτος
1 μικρό πλοκάμι χταπόδι βρασμένο
½ ποτήρι νερού ζωμό ψαριού (από βρασμένο ψάρι ή έτοιμος εμπορίου)

Σοτάρουμε με σκορδοβούτυρο τον καπνιστό σολομό, το βρασμένο χταπόδι και τις 3 γαρίδες. Προσθέτουμε το κουκουνάρι. Σβήνουμε με τη σαμπούκα και προσθέτουμε το ζωμό ψαριού. Το παραπάνω μείγμα το προσθέτουμε στο ρύζι το οποίο το έχουμε βράσει 6’. Το ανακατεύουμε όλα μαζί και προσθέτουμε στο τέλος την κρέμα γάλακτος.

Κοτόπουλο εσκαλόπ

1 φιλέτο κοτόπουλο χωρίς το παραφιλέτο
6 ντοματίνια
Φρέσκος βασιλικός
Φρέσκια μοτσαρέλλα άσπρη
Λίγες φλύδες παρμεζάνας
1 αυγό
Λίγο αλεύρι

Παίρνουμε το φιλέτο κοτόπουλο και το ανοίγουμε στη μέση. Αλατοπιπερώνουμε, το πανάρουμε πρώτα με αυγό και μετά με αλεύρι. Βάζουμε ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και το τηγανίζουμε 2’ από την μια μεριά και 2’ από την άλλη μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα. Το βάζουμε στην άκρη σένα ταψάκι. Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και ψιλοκόβουμε τον φρέσκο βασιλικό. Σοτάρουμε τα ντοματίνια για 1’, προσθέτουμε τον φρέσκο βασιλικό και αλατοπιπερώνουμε. Τοποθετούμε το μείγμα σένα πιάτο. Πάνω στο φιλέτο κοτόπουλο βάζουμε τα ντοματίνια, τις φλύδες παρμεζάνα και την φρέσκια μοτσαρέλλα για το ψήνουμε για 5’ στο φούρνο στους 200oC

Previous Καλοκαίρι και σωστή διατροφή
Next Beer Street Festival

No Comment

Leave a reply