Πατούδο


 

Υλικά

 

1  αρνίσιο μπούτι περίπου 2 κιλά

1 αρνίσια συκωταριά

5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

½ ματσάκι άνιθος

½ ματσάκι μαϊδανός

200 γρ. κεφαλοτύρι κομμένο σε κύβους

150 γρ. ρύζι Καρολίνα

50 γρ. βούτυρο

¼  λίτρο νερό

Λίγο αλεύρι

Προαιρετικά – ¼ κιλό ψωμί μπαγιάτικο κομμένο σε μικρότερα κομμάτια

 

 

Εκτέλεση

Αφαιρούμε το κόκαλο από το μπούτι και να το ανοίγουμε αρκετά για γέμισμα.

Αλατοπιπερώνουμε το μπούτι, το λαδώνουμε ελαφρά και το αλείφουμε με τον χυμό από τα λεμόνια.

Ζεματάμε την συκωταριά σε κατσαρόλα με βραστό νερό για 5-7 λεπτά. Την ξεπλένουμε, την αφήνουμε να κρυώσει και την κόβουμε σε μικρά κομματάκια.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε εκεί τα συκωτάκια με τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Αλατοπιπερώνουμε καλά και προσθέτουμε το ρύζι συνεχίζοντας το σοτάρισμα. Συμπληρώνουμε το νερό και τα μυρωδικά και βράζουμε για 2- 3 λεπτά.

Αφού κρυώσει η γέμιση  προσθέτουμε το κεφαλοτύρι, προαιρετικά το ψωμί και ανακατεύουμε καλά.

Απλώνουμε την γέμιση στο μπούτι και τυλίγουμε προσεκτικά  κλείνοντας με σπάγκο σε 3-4 σημεία.

Αλευρώνουμε ελαφρά το μπούτι , το σοτάρουμε ελαφρά σε τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο  και το τοποθετούμε σε ένα ταψί με νερό στην βάση του ή σε μια μεγάλη γάστρα.

Ψήνουμε το μπούτι σε φούρνο που καίει στους 190° C για 2 ώρες περίπου.

 

 

 

Previous Τζιγεροσαρμάδες
Next Παπρίκασι Ηπειρώτικο

No Comment

Leave a reply