Καρέ από αρνάκι με κόλιανδρο, δενδρολίβανο και σινάπι


Υλικά

4 καρέ από αρνάκι (4 Χ 250 με 300 γρ.)

50 γρ. κορίανδρος σπόροι

50 γρ. σινάπι σπόροι

αλάτι, πιπέρι μαύρο σπασμένο

δενδρολίβανο τριμμένο

40 γρ.  μουστάρδα

1 αυγό

1 κουτ.  μέλι

χυμός από 1 λεμόνι

Ελαιόλαδο

6-7 πατάτες κομμένες

100 γρ. βούτυρο λιωμένο

χυμός από 1 λεμόνι

 

Εκτέλεση

Αλατοπιπερώστε τις πατάτες, περιχύστε τις με το μισό βούτυρο. Ψήστε στους 170º για 40-50 λεπτά περίπου. Βγάλτε τες από τον φούρνο, περιχύστε  με το υπόλοιπο βούτυρο και τον χυμό του λεμονιύ και ξαναβάλτε τες στον φούρνο για άλλα 10 λεπτά.

Αλατοπιπερώνουμε τα καρέ από αρνάκι . Φτιάχνουμε ένα μίγμα με την μουστάρδα, το αυγό, τον κορίανδρο, το σινάπι, τον χυμό λεμονιού, το μέλι και το ελαιόλαδο.

Με ένα πινέλο αλείψτε μια γενναία ποσότητα από το μίγμα στις δύο πλευρές από τα καρέ. Προσθέστε και το δενδρολίβανο.

Ψήστε τα καρέ με κόλλα ψησίματος κάτω στους 180º C για 40-50 λεπτά περίπου.

 

Previous Καρέ από μοσχαράκι γαλακτός με κρούστα μυρωδικών και τσάτνευ βατόμουρου
Next Αρνίσιο κότσι με μουστάρδα, λεμόνι και θρούμπι

No Comment

Leave a reply