Τζιγεροσαρμάδες


 

Υλικά 

 

1 αρνίσια συκωταριά

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

½ ματσάκι μαϊδανός

½ ματσάκι άνιθος

5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα

150 γρ. λευκό κρασί

100 γρ. ρύζι Καρολίνα

1 αυγό χτυπημένο

Αλάτι, πιπέρι μαύρο

Λίγο ελαιόλαδο, λίγο νερό

250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

4-6 κομμάτια από αρνίσια ή χοιρινή σκέπη (μπόλια)

 

Εκτέλεση

Ζεματάμε την αρνίσια συκωταριά σε κατσαρολάκι με βραστό νερό για 5-7 λεπτά.

Την κρυώνουμε, την ξεπλένουμε και την κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια.

Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο το ξερό με το φρέσκο κρεμμύδι και τα συκωτάκια, αλατοπιπερώνοντας καλά. Προσθέτουμε το ρύζι συνεχίζοντας το σοτάρισμα λίγο ακόμη σβήνουμε με το κρασί, συμπληρώνουμε το νερό και βράζουμε για 8-10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά τα συκωτάκια. Στο τέλος προσθέτουμε και   τα μυρωδικά.

Αφού η γέμιση κρυώσει αρκετά προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα.

Απλώνουμε τις σκέπες σε μικρά μπολάκια, γεμίζουμε με την γέμιση και κλείνουμε περιμετρικά τους τζιγεροσαρμάδες αναποδογυρίζοντας τα μπολάκια.

Τους τοποθετούμε σε ταψί με κόλλα ψησίματος κάτω ή λίγο νερό.

Ψήνουμε στους 160° C για 40-50 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά τους.

 

Σερβίρουμε τους τζιγεροσαρμάδες ζεστούς με μια γενναία κουταλιά από στραγγιστό, δροσερό γιαούρτι από επάνω.

 

 

Previous Χανιωτική κρεατότουρτα
Next Πατούδο

No Comment

Leave a reply