Παπρίκασι Ηπειρώτικο


 

Υλικά 

 

1 κιλό αρνίσια συκωτάκια

(γίνεται εξ ίσου νόστιμο και με μοσχαρίσια)

100 γρ.  φρέσκο βούτυρο

2 πιπεριές κόκκινες γλυκές πιπεριές

2 τομάτες ψιλοκομμένες (η φλούδα μόνο) η υπόλοιπη τομάτα τριμμένη

2 σκελίδες σκόρδο

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομένο

50 γρ.  ξύδι απλό

Αλάτι, πιπέρι κόκκινο γλυκό, ελάχιστη ζάχαρη

Λίγο μπούκοβο καυτερό ή καυτερό κόκκινο πιπέρι (καγιέν)

 

 

Εκτέλεση

 

Ζεματάμε τα συκωτάκια σε κατσαρόλα με βραστό νερό.

Τα ξεπλένουμε, τα κρυώνουμε και τα κόβουμε σε λωρίδες.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να κάψει ελαφρά  και σωτάρουμε εκεί το ξερό κρεμμύδι με τα συκωτάκια. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το σκόρδο, τις πιπεριές και την φλούδα τομάτας. Σωτάρουμε καλά ροδίζοντας τα συκωτάκια.

Σβήνουμε κατόπιν με το ξύδι, συμπληρώνουμε την τομάτα και την ζάχαρη και σιγοβράζουμε για πολύ λίγο.

Σερβίρουμε σε λαδόκολλα με extra κόκκινο γλυκό και καυτερό  πιπέρι.

 

Previous Πατούδο
Next Λαμπριάτης Άνδρου

No Comment

Leave a reply