Καρέ από μοσχαράκι γαλακτός με κρούστα μυρωδικών και τσάτνευ βατόμουρου


Υλικά 

 

1 καρέ από μοοσχαράκι γάλακτος  (χωρίς κόκκαλο)

αλάτι, πιπέρι μαύρο

για την κρούστα

70 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

200 γρ. γαλέτα χονδρόκοκκη

1 μικρό αυγό

1 κουτ. σούπας μαιδανός

1 κουτ. σούπας ματζουράνα τριμμένη

1 κουτ. σούπας κορίανδρος φρέσκος

λίγο αλάτι, πιπέρι μαύρο

 

για το τσάτνευ

100 γρ. μαρμελάδα βατόμουρο

2 κουτ. ξύδι λευκό balsamico

½ κουτ. γλυκού τζίντζερ τριμμένο

¼  κουτ. γλυκού κανέλλα

λίγο καυτερό κόκκινο πιπέρι

 

Εκτέλεση

Αλατοπιπερώνουμε καλά το καρέ από μοσχαράκι γάλακτος.

Για την κρουστα μυρωδικών ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί φτιάχνοντας μια ζύμη.

Για το τσάτνευ βατόμουρου ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα multi.

Απλώνουμε ομοιόμορφα αυτή την ζύμη επάνω από το μοσχαρίσιο καρέ (πάχος περίπου 1 δάχτυλο) και τοποθετούμε το κρέας σε ένα ταψί με λίγο νερό στην βάση, σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο.

Ψήνουμε για 50 -60 λεπτά περίπου και αφήνουμε λίγο να κρυώσει η κρούστα.

Κόβουμε σε λεπτές φέτες προσέχοντας να μείνει η κρούστα επάνω σε κάθε κομμάτι που θα σερβίρουμε.

Συνοδεύουμε το πιάτο με λαχανικά της αρεσκείας μας περιχύνοντας το τσάτνευ επάνω από το κρέας.

 

Previous Γλυκοκαυτερή σούπα με αρνάκι, κόκκινη πιπεριά και κινέζικο λάχανο
Next Καρέ από αρνάκι με κόλιανδρο, δενδρολίβανο και σινάπι

No Comment

Leave a reply