Θυμάρι: Η θρεπτική του αξία για τον οργανισμό


Πολλά είναι τα οφέλη για τον οργανισμό από την κατανάλωση του θυμαριού και την επαρκή πρόσληψη θυμόλης που περιέχει ο θάμνος.

Αρχικά, σύμφωνα με επιστήμονες, η ένταξή του στη διατροφή είναι απαραίτητη για ανθρώπους που πάσχουν από υπόταση καθώς και για παιδιά που έχουν αναιμία.

Επιπλέον, το θυμάρι μπορεί να φανεί χρήσιμο σε συνηθισμένα συμπτώματα της γρίπης καθώς έχει εφιδρωτικές ιδιότητες, ρυθμίζοντας έτσι τα εκκρίματα όταν λ.χ. έχουμε καταρροή.

Τα οφέλη του όμως δεν τελειώνουν εδώ. Η θυμόλη συμβάλλει στην πέψη «δύσκολων» τροφών, όπως αυτές που περιέχουν πολλά λιπαρά. Ακόμη, η τονωτική και διεγερτική του δράση μπορεί να φανεί χρήσιμη σε όσους πάσχουν από άγχος, κατάθλιψη και πονοκεφάλους.

 

ΠΗΓΗ: nutrimed.gr

Previous Περισσότερες φυτικές ίνες για έλεγχο της παχυσαρκίας
Next Ασπίδα κατά του καρκίνου τα μανιτάρια

No Comment

Leave a reply