Mανιταρόσουπα βελουτέ


  Υλικά

 

500 γρ. μανιτάρια (πλευρώτους, πορτσίνι, champignon)

κομμένα σε φέτες

2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 κλωνάρι σέλερυ, ψιλοκομμένο

700-800 ml  νερό ή ζωμός λαχανικών

λίγοβούτυρο

Ηλιέλαιο

100 γρ. κρέμα γάλακτος

50 γρ. λευκό ξηρό κρασί

Αλάτι, πιπέρι μαύρο φρεσκοσπασμένο

 

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε μαζί με το ηλιέλαιο και το βούτυρο, το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το σέλερυ και τα μανιτάρια.

Καρυκεύστε με αλάτι και πιπέρι. Όταν τα μανιτάρια πάρουν χρώμα προσθέστε το κρασί και αφήστε λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ του.

Συμπληρώστε κατόπιν το νερό και αφήστε να βράσουν για 20 λεπτά περίπου.(η ποσότητα της σούπας θα μειωθεί).

Προσθέστε την κρέμα και βράστε για 1 λεπτό ακόμη.Αποσύρετε την σούπα από την φωτιά και περάστε την από ένα multi. Σερβίρετε προσθέτοντας λίγο φρεσκοσπασμένο μαύρο πιπέρι από μύλο  και ελάχιστη κρέμα από επάνω.

 

 

Previous Μανιτάρια γεμιστά με φακές και λαχανικά
Next Τάρτα με σπανάκι και φινόκιο

No Comment

Leave a reply