Κάππας Θάνος


10 ερωτήσεις του cooknews.gr

στον chef του μήνα

Για αυτόν τον μήνα “ανακρίνουμε”

τον Κάππα Θάνο

1. Πόσο έχει επηρεάσει η “κρίση” την σχέση ποιότητας-ποσότητας φαγητού, στον πελάτη-μισθωτό των 800-1000 ευρώ?
Ο Έλληνας είναι από την φύση του καλοφαγάς και τον ενδιαφέρει εξίσου να γεμίσει το μάτι, όσο και το στομάχι του. Πιστεύω πως η κρίση τον έχει κάνει πια να σκέφτεται δυο φορές που θα διαθέσει τα χρήματά του και βέβαια να μην συγχωρεί αυτόν που θα προσπαθήσει να τον ξεγελάσει κάνοντας εκπτώσεις στην ποιότητα αλλά και στην ποσότητα.

2. Ποιοι θεωρείτε (άνδρες ή γυναίκες) ότι είναι οι πιο απαιτητικοί ως καταναλωτές και γιατί?
Νομίζω πως οι άντρες είναι πιο απαιτητικοί γιατί πιστεύω πως αυτοί κάνουν στο τέλος μια σφαιρική κριτική για την συνολική εμπειρία τους, ξεκινώντας από το πάρκινγκ που πιθανώς προσφέρει ένα εστιατόριο, την γενική ατμόσφαιρα, το σέρβις, το φαγητό γενικά, και τέλος τον λογαριασμό. Δυστυχώς οι περισσότερες γυναίκες αυτό που έχουν σαν κριτήριο είναι το πολυπόθητο «ΓΛΥΚΟ», αφού πρώτα έχουν καταναλώσει ένα στεγνό φιλέτο κοτόπουλο για να περιορίσουν τις τύψεις τους.

3. Πείτε μας μία δύσκολη επαγγελματική στιγμή στην καριέρα σου και πώς την αντιμετώπισες?
Ήταν η πρώτη φορά που κλήθηκα μαζί με ακόμη ένα προϊστάμενο να προετοιμάσουμε και να παρουσιάσουμε ένα πασχαλινό μπουφέ σε ξενοδοχείο πολυτελείας όπου εργαζόμασταν, αφού ο chef έλειπε έκτακτα με αναρρωτική άδεια.
Την αντιμετώπισα όσο πιο ήρεμα μπορούσα, με σωστό προγραμματισμό και προετοιμασία και φυσικά με την πολύτιμη βοήθεια της υπόλοιπης ομάδας.

4. Από την εμπειρία σας ποια 2-3 στοιχεία θα πρέπει να διαθέτει κάποιος για να πετύχει σ αυτήν την δουλειά ?
Πρωτίστως θα πρέπει να έχει ταλέντο, μετά να είναι αφοσιωμένος στη δουλειά του και να αφιερώσει άπειρο από τον χρόνο του, και τέλος αγάπη για την μαγειρική η οποία εμφανίζεται με τον καιρό, όταν η αγγαρεία δίνει τη θέση της στη δημιουργία.

5. Ποια κουζίνα σας “κερδίζει” περισσότερο και γιατί?
Εννοείται η μεσογειακή!!! Νοιώθω εξαιρετικά τυχερός που έχω γεννηθεί σε αυτόν τον ευλογημένο τόπο, αφού το κλίμα του είναι τέτοιο που ευνοεί την καλλιέργεια εκπληκτικών υλικών όπως η ελιά, τα εσπεριδοειδή, και διάφορων λαχανικών κατά την διάρκεια όλου του χρόνου. Επίσης έχουμε την τύχη να καταναλώνουμε τα νοστιμότερα ψάρια του πλανήτη, αυτά της Μεσογείου. Με όλα αυτά νιώθω πως μπορώ να κάνω υγιεινά και νόστιμα θαύματα

Συμπληρώστε τις φράσεις…

6. Αγαπημένη πόλη-τόπος είναι.. ο Βόλος και το Πήλιο γιατί συνδυάζει το βουνό και τη θάλασσα με τρόπο μαγικό. Μην ξεχνάμε και τα τσιπουράδικα…

7. Τις Κυριακές μου αρέσει να τις περνάω.. με φίλους και καλό φαγητό, καμιά φορά και γήπεδο.

8. Εάν δεν ήμουνα chef.. δε ξέρω, από μικρός με θυμάμαι στην κουζίνα δίπλα την μητέρα μου να την κοιτάω να μαγειρεύει. Περίπου 9 χρονών έκανα την πρώτη μου πίτα

9. Ένα ελάττωμα που μου αναγνωρίζω είναι ότι.. είμαι εργασιομανής

10. Εκτιμάω πολύ.. τα χαμογελαστά άτομα και αυτούς που μπορούν να λειτουργούν ομαδικά.

————————————————–

Συνταγές

Ριζότο με μανιτάρια, παρμεζάνα και λευκό κρασί

Υλικά 

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
200 γρ. ρύζι αρμπόριο
½ φλυτζ. Τσαγιού λευκό κρασί
½ λίτρο ή λιγότερο ζωμός κότας
6-7 μανιτάρια champignon
6-7 μανιτάρια plevrotous
50 γρ βούτυρο
50 γρ. τυρί κρέμα
Aλάτι, φρεσκοσπασμένο πιπέρι
5-6 κουταλιές σούπας παρμεζάνα τριμμένη

Τρόπος εκτέλεσης
Σωτάρουμε σε ένα βαθύ σκεύος με λίγο ηλιέλαιο το κρεμμύδι με το σκόρδο και τα μανιτάρια. Προσθέτουμε το ρύζι, σωτάρουμε για λίγο ακόμη και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί και προσθέτουμε τον ζωμό, αφήνοντας να βράσει καλά το ρύζι.

Μόλις το ρύζι βράσει και τα υγρά εξατμιστούν προσθέτουμε το βούτυρο και το τυρί κρέμα, αλατοπιπερώνουμε καλά και μαγειρεύουμε λίγο ακόμη μέχρι να χυλώσει το ρύζι.

Τέλος προσθέτουμε την παρμεζάνα και σερβίρουμε.

Σαλάτα με μπρι, τοματίνι cherry και εξωτικά φρούτα

Υλικά
1 ρίζα σγουρή σαλάτα κομμένη σε μικρότερα κομμάτια
1 iceberg κομμένο
7-8 τοματίνια κομμένα στα 2
200 γρ. τυρί brie κομμένο σε λεπτές φέτες
1/4 ανανάς, κομμένος σε κύβους
1 μάνγκο, κομμένο σε κύβους
1 ραντίτσιο, κομμένο
Λίγο αλάτι

Για το dressing
Χυμός από 1 λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας ανθόμελο
1/4 φλυτζ. τσαγιού σησαμέλαιο
Ελάχιστο νερό

Τρόπος εκτέλεσης
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε λίγο αλάτι και το dressing και κάνουμε κυκλικές κινήσεις για να ανακατευτούν καλά όλα τα υλικά. Σερβίρουμε σε βαθύ σκεύος.

Σουφλέ σοκολάτας

 

Previous Επιβραδύνουν το καρκίνο του προστάτη τα ιχθυέλαια
Next Τα λιπαρά γεύματα προκαλούν φλεγμονή στους διαβητικούς

No Comment

Leave a reply