2ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Flavor & Taste «Επιτραπέζια ελιά & Paté Ελιάς»


Προκήρυξη συμμετοχής

2ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Flavor & Taste «Επιτραπέζια ελιά & Paté  Ελιάς»

Υποστηρικτές

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (Ελληνικό Πρωινό), Πανελλήνια

Ένωση Νέων Αγροτών Δήμος Σιθωνίας, Ομοσπονδία Αρχιμαγείρων Ελλάδας, Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος.

Οργανισμός Τουριστικής Προβολής Χαλκιδικής

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδας «ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΖΕΥΣ» βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει ότι στις 12-13 Μαΐου 2012 οργανώνει στη Χαλκιδική, τον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Flavor & Taste Επιτραπέζιας Ελιάς & Paté Ελιάς

Σκοπός του διαγωνισμού είναι να αναδείξει την προσπάθεια των ελλήνων τυποποιητών-παραγωγών ελιάς και να βοηθήσει στην προώθηση των ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στη Χαλκιδική, που αποτελεί τη μεγαλύτερη εξαγωγική περιφερειακή ενότητα στην επιτραπέζια ελιά.

Το γεγονός αποτελεί πρωτοτυπία της Λέσχης, πραγματοποιείται σε συνέχεια του πετυχημένου 1ου Διαγωνισμού με θέμα τη Φέτα που έγινε στα πλαίσια της Detrop 2011 και είναι θεσμός, ο οποίος έχει σκοπό τη σύνδεση των τοπικών παραγωγών με τους Αρχιμάγειρες καθώς και την προώθηση των πωλήσεων ελληνικών προϊόντων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Για τη συμμετοχή σας στο διαγωνισμό δεν είναι υποχρέωση η φυσική παρουσία σας. Μπορείτε να αποστείλετε τα προϊόντα σας, μαζί με τη «φόρμα συμμετοχής» (βλέπετε: Τρόπος διεξαγωγής του διαγωνισμού, σελ.2)

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Τυποποιητές και παραγωγοί με άδεια τυποποίησης ελιάς (χονδρική & λιανική).

ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Ξενοδοχείο Anthemus Sea Beach & Spa, Νικήτη, Χαλκιδική (Ακτή Ελιά), Τηλ: 2375072001 (www.anthemussea.gr), 100 χιλ. από το αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης. Για τη διαμονή των συμμετεχόντων στο διαγωνισμό που επιθυμούν να παραβρεθούν υπάρχει ειδική τιμή δωματίου και οφείλετε να κάνετε την κράτησή σας απευθείας στο ξενοδοχείο αναφέροντας ότι είστε από το διαγωνισμό μας. Οι παρόντες διαγωνιζόμενοι θα συμμετέχουν δωρεάν και στη γευσιγνωσία ειδικού γεύματος «Sympossio Gala of Taste» το βράδυ του Σαββάτου με θέμα την ελιά, δημιουργία του Executive Chef, Ευριπίδη Τζινόπουλου.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ-ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Η διοργάνωση του Διαγωνισμού γίνεται από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων, με υπεύθυνους τους κ.κ. Δρ. Γιώργο Μπόσκου, Επίκ. Καθηγητή του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου (Εργαστήριο Χημείας Τροφίμων) και Γιώργο Παλησίδη (6973453331), Επιστ.Συνεργάτη από το ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης (Εργαστήριο Γαστρονομίας).

ΒΡΑΒΕΙΑ & ΟΦΕΛΗ ΝΙΚΗΤΩΝ

Οι νικητές του Διαγωνισμού θα υπογράψουν Ιδιωτικό Συμφωνητικό με τον Πρόεδρο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδος κ. Φώτιο Καραφουλίδη για τη χρήση ειδικού σήματος βράβευσης στις ετικέτες των συσκευασιών του τυποποιημένου προϊόντος Ελιάς για τη σοδειά που θα λάβει μέρος στο Διαγωνισμό.

Τα βραβεία για κάθε κατηγορία θα είναι ΧΡΥΣΟ (100-90 β.), ΑΡΓΥΡΟ (75 – 90 β.) και ΧΑΛΚΙΝΟ (60-75 β.).

Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν δίπλωμα συμμετοχής.

I. Αποστολή της συμπληρωμένης φόρμας συμμετοχής σφραγισμένη & υπογεγραμμένη α) με φαξ στο 2310271959 ή β) ηλεκτρονικά στο agrorama@otenet.gr

II. Αποστολή με μεταφορική ή courier ενός ή περισσοτέρων σφραγισμένων συσκευασμένων δειγμάτων με ετικέτα εμπορίου (3-4Κg) στα γραφεία της Γραμματείας του Διαγωνισμού στη Θεσσαλονίκη μέχρι την Τρίτη 8 Μαΐου 2012 στα στοιχεία « Ανδροκλής Γιάτσογλου, ΑγρΟραμα. Π.Π.Γερμανού 44, 54622 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, τηλ 6943834921», με την ένδειξη «Για τον διαγωνισμό».

III. Η γευστική δοκιμή, στην οποία μπορείτε να παραβρεθείτε, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 13 Μαΐου, από ειδική δεκαπενταμελή επιτροπή αξιολογητών, που θα αποτελείται από πιστοποιημένους Executive Chefs, Διαιτολόγους-Διατροφολόγους, Επιστήμονες Τροφίμων, Δημοσιογράφους, Εστιάτορες, Εμπόρους Τροφίμων.

IV. Η αξιολόγηση θα αφορά τα κύρια οργανοληπτικά χαρακτηριστικά της ελιάς (υφή, χρώμα, άρωμα και γεύση) καθώς και την ολική ευαρέσκεια του προϊόντος. Θα τηρηθεί κωδικοποιημένη διαδικασία με «τυφλά» δείγματα και θα εφαρμοστούν αυστηρά πρωτόκολλα γευστικών δοκιμών που θέτει η Culinology TEAM Hellas. Η 5 μελής επιτροπή του Διαγωνισμού (Πρόεδρος Λέσχης, 2 Επιστημονικοί Συνεργάτες και 2 μέλη της Λέσχης) είναι υπεύθυνοι για τη διεξαγωγή του Διαγωνισμού καθώς και τις αποφάσεις της.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Παράλληλα με τον Διαγωνισμό θα γίνει ημερίδα με θέμα την ελιά. Τα θέματα θα αφορούν το marketing και την προώθηση των προϊόντων, ιδιαίτερα στο εξωτερικό.

Το ενδεικτικό πρόγραμμα είναι το εξής:

Σάββατο

16.00-16.30 Εγγραφές-Καλωσόρισμα

16.30-20.00 Ομιλίες-συζήτηση

21.00 Συμπόσιο με θέμα την ελιά

Κυριακή

10.00-10.30 Έναρξη γευσιγνωσίας

(ανάλυση προδιαγραφών)

10.30-14.30 Διαγωνισμός

14.30-15.00 Ελαφρύ γεύμα

15.00-16.30 Βράβευση, Λήξη-Αναχωρήσεις

Το πρόγραμμα είναι έτσι διαμορφωμένο ώστε να υπάρχει δυνατότητα να έρθει και να αναχωρήσει οδικώς οποιοσδήποτε επιθυμεί να συμμετέχει από οπουδήποτε (π.χ. Πελοπόννησο).

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

100€ για την εγγραφή στο διαγωνισμό και 80€ για κάθε κατηγορία που θα επιλέξετε, τα οποία θα κατατεθούν στο λογαριασμό τραπέζης της Λέσχης (Εθνική Τράπεζα, Υποκατάστημα Συντριβανίου 223/966540-42) μέχρι την 5η Μαΐου 2012 αναφέροντας την επωνυμία του παραγωγού.

ΑΛΛΑΓΗ-ΑΚΥΡΩΣΗ

Η Οργανωτική Επιτροπή του Διαγωνισμού έχει το δικαίωμα να μεταθέσει την ημερομηνία διεξαγωγής. Σε αυτήν την περίπτωση θα σας ανακοινωθεί η νέα ημερομηνία και ο τόπος διεξαγωγής του διαγωνισμού.

Επίσης, η Οργανωτική Επιτροπή έχει το δικαίωμα να ακυρώσει καθολικά το διαγωνισμό εάν προκύψει ανωτέρα βία, χωρίς να είναι υποχρέωση σε οποιαδήποτε οικονομική αποζημίωση πέραν της επιστροφής τυχόν καταβληθείσας συμμετοχής.

Με εκτίμηση, Η Οργανωτική Επιτροπή του Διαγωνισμού.

Για πληροφορίες: Ανδροκλής Γιάτσογλου, 6943834921, Γιώργος Παλησίδης, 6973453331

Previous Σοκολάτα: Δεν παχαίνει, ομορφαίνει !
Next Πουλήθηκε το μενού του Τιτανικού (pic)

No Comment

Leave a reply