Καλαμάρι με πράσινα λαχανικά και ξινή κρέμα


 

Υλικά 

 

4 μεγάλα καλαμάρια ή θράψαλα κομμένα σε ροδέλες

2 κουτ. σούπας σόδα φαγητού

λίγο αλάτι

 

 

για το κουρκούτι

100 γρ. αλεύρι
1 κουτ γλυκού μπέικιν πάουντερ
½  κουτάκι μπύρα

½ κουτάκι σόδα

ξύσμα από ένα λεμόνι

αρκετό λάδι για το τηγάνισμα

λίγο αλάτι

 

 

για την ξινή κρέμα

100 γρ. κρέμα γάλακτος

λίγες σταγόνες από χυμό λεμονιού

 

Εκτέλεση

 

Ανακατεύουμε  το αλάτι με την σόδα φαγητού και τα καλαμάρια  σε ένα μπολ και αφήνουμε εκεί όλο το βράδυ.

Την επομένη τα ξεπλένουμε καλά .

Ετοιμάζουμε το κουρκούτι ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί με ένα σύρμα.

Βουτάμε μία μία τις ροδέλες στο κουρκούτι, στραγγίζουμε ελαφρά και τηγανίζουμε τα καλαμάρια μέχρι να ροδίσουν.

Βγάζοντας, τα αφήνουμε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν.

Για την ξινή κρέμα ανακατεύουμε  με το μίξερ χειρός την κρέμα και τις σταγόνες λεμονιού μέχρι αυτή να σφίξει

Σερβίρουμε με πράσινα λαχανικά της αρεσκείας μας.

 

Previous Το αντισηπτικό της φύσης στο δέρμα μας
Next Σούπα με πράσσο και αρωματικά βότανα

No Comment

Leave a reply