Τηγανητά: Η αιτία για εγκεφαλικό στις γυναίκες


 

Μια νέα μεγάλη αμερικανική επιστημονική έρευνα βρήκε ένα ακόμα λόγο να αποφεύγει κανείς -ιδίως αν πρόκειται για γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση- τα κορεσμένα και τρανς λιπαρά οξέα, που περιέχονται στα τηγανητά φαγητά, σε διάφορα επεξεργασμένα τρόφιμα και σε φαστ φουντ.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι μεσήλικες γυναίκες και αυτές της τρίτης ηλικίας που τρώνε πολλές τέτοιες τροφές  αντιμετωπίζουν 39% μεγαλύτερο κίνδυνο κατά μέσο όρο να πάθουν ισχαιμικό εγκεφαλικό σε σχέση με όσες γυναίκες τρώνε γύρω στα δύο γραμμάρια τρανς λιπαρών, όμως αν παίρνουν ασπιρίνη τακτικά, μειώνουν σημαντικά τον αυξημένο κίνδυνο.

Επίσης οι ερευνητές, που ανέλυσαν τη διατροφή άνω των 87.000 γυναικών ηλικίας 50 έως 79 ετών και τη συσχέτισαν με τα περιστατικά εγκεφαλικών, βρήκαν σαφή σχέση μόνο ανάμεσα στα κορεσμένα και τρανς λιπαρά (και όχι σε άλλα είδη λιπών) και στα εγκεφαλικά.

 

ΠΗΓΗ:zougla

Previous Νερό πηγή ζωής
Next Η κρίση "γεννά" κορίτσια

No Comment

Leave a reply