Πιπεριές γεμιστές με πληγούρι, λιαστές τομάτες, ελιές και κουκουνάρι


Υλικά για 4 άτομα

 

4 μεγάλες πιπεριές (κόκκινες και κίτρινες) ή 6 μέτριες

Καθαρισμένες και κομμένες στα 2

300 γρ. πληγούρι  βρασμένο και στραγγισμένο ή τραχανάς

1 κρεμμύδι ξερό, πολύ ψιλοκομμένο

15 ελιές μαύρες, χωρίς κουκούτσι

4-5 λιαστές τομάτες κομμένες σε λωρίδες

2 κουτ. σούπας κουκουνάρι

Λίγος βασιλικός ψιλοκομμένος

Αλάτι, πιπέρι μαύρο

Λίγο ελαιόλαδο

 

 

Εκτέλεση ΄

 

Καβουρδίζουμε το κουκουνάρι σε ένα αντικολλητικό τηγανάκι για 2-3 λεπτά.

Τα αφήνουμε για λίγο στην άκρη να κρυώσουν.

  Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε  με λίγο ελαιόλαδο τις ελιές, τις λιαστές τομάτες και το κρεμμύδι. Προσθέτουμε αυτό το μίγμα σε ένα μεγάλο μπολ με το βρασμένο πληγούρι, συμπληρώνουμε φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο και λίγο ελαιόλαδο , αλατοπιπερώνουμε καλά και γεμίζουμε με αυτό το μίγμα τις πιπεριές.

Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 50-60  λεπτά, σκεπασμένες με αλουμινόχαρτο .(στην βάση του ταψιού προσθέτουμε νερό για να μην κολλήσουν.

 

Σερβίρουμε με φρέσκο βασιλικό και περιχύνουμε με extra παρθένο ελαιόλαδο στο τέλος.

 

Προετοιμασία – 30 λεπτά

Εκτέλεση – 1 ώρα

 

Από τον chef

Τάσο Ανδρεάδη

Previous Πληγούρι με πολύχρωμα λαχανικά
Next Γαρίδες με πιλάφι και σαφράν

No Comment

Leave a reply