Τάρτα με σπανάκι και φινόκιο


 

Υλικά 


Για τη ζύμη

400 γρ.κούπας αλεύρι, για όλες τις χρήσεις
λίγο αλάτι
200 γρ. βούτυρο
1 σφηνάκι νερό

Για τη γέμιση

1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
2 πράσα, κoμμένα σε ροδέλες
1/2 κιλό σπανάκι φρέσκο, πολύ καλά πλυμένο
1  φινόκιο κομμένο σε λεπτές φέτες
250 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο
100 γρ.  κρέμα γάλακτος
λίγος  άνηθος ψιλοκομμένος

λίγος μαϊδανός ψιλοκομμένος

αλάτι, πιπέρι μαύρο

 

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το αλεύρι και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε καλά. Συμπληρώστε το νερό σιγά σιγά και ζυμώστε καλά.

(η ζύμη θα πρέπει να είναι ανομοιόμορφη και όχι λεία)

Με την βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε την ζύμη σε δύο μέρη.  Στρώνουμε  την μία επάνω σε μια αλευρωμένη επιφάνεια μιας βάσης για τάρτες. (καλύψτε και τα τοιχώματα).Την άλλη την κρατάμε για το τέλος.

Σωτάρετε με λίγο ηλιέλαιο τα πράσα, το κρεμμύδι, το φινόκιο και το σπανάκι αλατοπιπερώνοντας καλά.

Προσθέστε την κρέμα, το τυρί και τα μυρωδικά και μαγειρέψτε για λίγο ακόμη σε χαμηλή φωτιά .

Αποσύρετε το μίγμα από την φωτιά , αφήστε το λίγο να κρυώσει και γεμίστε κατόπιν την επιφάνεια της τάρτας (επάνω από την ζύμη) την γέμιση.

Καλύψτε με το άλλο φύλλο την επιφάνεια της τάρτας και κλείστε καλά τις άκρες περιμετρικά της ταρτιέρας.

Λαδώστε  ελαφρά με λίγο λιωμένο βούτυρο την επιφάνεια και ψήστε για 40-50 λεπτά περίπου στους 170° C.

 

 

Previous Mανιταρόσουπα βελουτέ
Next Αφιέρωμα στις ταινίες με θέμα το φαγητό (food lovers)

No Comment

Leave a reply