Γαρίδες με πιλάφι και σαφράν


 

Υλικά

 

500 γρ. ρύζι τ.Αμερικής

16 μεγάλες γαρίδες

100 γρ. αρακάς

2 καρότα, κομμένα σε ζαράκι

2 – 3 κλωστές σαφράν (κρόκος Κοζάνης)

Αλάτι, πιπέρι μαύρο

Λίγο ελαιόλαδο

1 λεμόνι κομμένο στα 2

 

 

Εκτέλεση

 Καθαρίζουμε τις γαρίδες από το εντεράκι και τις ξεπλένουμε καλά.

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τον αρακά, τα καρότα, τις κλωστές σαφράν λίγο αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο να βράσει.

Προσθέτουμε το ρύζι , ανακατεύουμε 1-2 φορές και αφήνουμε να βράσει για περίπου 13-15 λεπτά. (το ρύζι θα είναι έτοιμο όταν εμφανίζονται μεγάλες φουσκάλες από επάνω.

Σε ένα τηγανάκι σωτάρουμε τις γαρίδες με λίγο ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε καλά και “σβήνουμε” στίβοντας το λεμόνι από επάνω.

Σερβίρουμε το ρύζι στο πιάτο και τις γαρίδες περιμετρικά.

 

Previous Πιπεριές γεμιστές με πληγούρι, λιαστές τομάτες, ελιές και κουκουνάρι
Next Μανιτάρια γεμιστά με φακές και λαχανικά

No Comment

Leave a reply