Φεβρουάριος 2012


Editorial Cooknews

 Φεβρουάριος 2012

 

Γειά χαρά σε όλους. Μήνας Φεβρουάριος εν έτει 2012…

Ζούμε ιστορικές στιγμές που να πάρει…

Έχουμε την ατυχία να είμαστε όλοι παρόντες στα απίστευτα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στην Ελλάδα του σήμερα.

Μέχρι να αποφασίσεις να γράψεις για κάτι στο editorial του νέου μήνα σε προλαβαίνει κάτι άλλο που δεν θες να παραλείψεις..μόνο που τα γεγονότα συνεχίζουν να τρέχουν με δαιμονιώδεις ρυθμούς και είναι όλα σοβαρά τα γ…μένα.

Μετά και την ψήφιση του new edition μνημονίου και την αποφυγή της χρεοκοπίας…(χα χα χα…. έχουμε χρεοκοπήσει εδώ και χρόνια) υποτίθεται ότι θα ξημέρωνε μια νέα, λίγο πιο ξεκάθαρη μέρα ή τουλάχιστον ο στόχος για την πορεία μας θα ήταν λίγο πιο συγκεκριμένος.

Δυστυχώς τίποτα δεν άλλαξε και όχι μόνο αυτό άλλα συνεχίζουμε να είμαστε ο πιο αδύναμος κρίκος της μεγάλης οικογένειας που λέγεται ενωμένη Ευρώπη.

Νέα μέτρα επί νέων μέτρων, ασταμάτητος εξευτελισμός των ανθρώπινων-εργασιακών δικαιωμάτων και ηθικός ευνουχισμός στην αξιοπρέπεια που υποτίθεται ότι ένας άνθρωπος αξίζει να έχει ζώντας σε ένα κράτος που δίδαξε την δημοκρατία

 

Η κατρακύλα συνεχίζεται και στο κομμάτι τουρισμός-μαζική εστίαση..

Τα επεισόδια στην Αθήνα πετσόκοψαν τον συνεδριακό τουρισμό (χάθηκαν 500.000 ευρώ ετησίως από την ακύρωση συνεδρίων και 4.000 θέσεις εργασίας), η ελπίδα για 1000άδες εργαζόμενους να κάνουν οικονομικές διακοπές φαίνεται να χάνεται οριστικά, μεγάλες εταιρίες ακυρώνουν οριστικά τα δρομολόγια τους με ελληνικά αεροδρόμια και το ανθελληνικό στοιχείο ανθίζει περίφημα στo εξωτερικό κάνοντας πολλούς υποψήφιους τουρίστες να σκεφτούν το ενδεχόμενο να ξοδέψουν τα ωραία τους λεφτουδάκια στο “βαρέλι δίχως πάτο” (τάδε έφη ο Σόιμπλε).

Στην Horeca που έγινε στην Αθήνα υπήρχε μια συγκρατημένη αισιοδοξία για το μέλλον του τουρισμού, αν και όσο πάει λυγίζουν ακόμη και οι πιο αισιόδοξοι.

 

Πώς να κάνεις μια επένδυση όταν το νομικό-γραφειοκρατικό-εργασιακό πλαίσιο αλλάζει σύμφωνα με τα κόμπλεξ της Αγγέλας? (συγνώμη για την οικειότητα άλλα την νιώθω πλέον οικεία-σαν δικό μου άνθρωπο!)

 

Πώς να προγραμματίσεις την δουλειά σου και τα οικονομικά σου όταν κάθε μήνα σχεδόν βλέπεις ( ή μάλλον δεν το βλέπεις άλλα την δουλειά του την κάνει) ένα χέρι να σου κόβει τον μισθό καθιστώντας αβέβαιο τον οικογενειακό σου προϋπολογισμό από μήνα σε μήνα?

 

Στην Ηoreca λοιπόν ο κόσμος έδωσε το παρόν του. Ήταν όμως μουδιασμένος, προβληματισμένος, αγχωμένος..και με το δίκιο του άλλωστε.

Περιμένουμε να δούμε πότε θα βρεθεί κανένα δέντρο ή καμιά κοτρώνα μπροστά μας για να σταματήσει η κατρακύλα που έχουμε πάρει. Ας πονέσουμε από το χτύπημα, αρκεί να σταματήσουμε.

 

Μου φαίνεται ότι ακόμα και η απόδοση ευθυνών σε πολιτικούς δεν είναι της ώρας.

Ξενερώνω όμως όταν διαβάζω τα σχόλια των περισσότερων επωνύμων (τραγουδιστών, ηθοποιών κ.ά) για ανίκανους, κλέφτες, ψεύτες πολιτικούς που έφεραν! (ποιος τους ψήφισε άραγε ?) την Ελλάδα σε αυτό το σημείο.

 

Ήταν πριν λίγα χρόνια όπου όλοι εσείς και εμείς γεμίζαμε το Σύνταγμα και την Αριστοτέλους με σημαιάκια στα χέρια γιατί ο εκάστοτε “Γκρούεζας” (ο Παπαγιαννόπουλος  στην ταινία- “Υπάρχει και φιλότιμο”) μας είχε τάξει θέση στο δημόσιο και παραγραφή των προστίμων για εκείνο το αυθαιρετάκι στην Χαλκιδική..

Πριν  τις πολιτικές ευθύνες που αναζητάμε εδώ και χρόνια θα πρέπει να αναλογιστούμε και τις προσωπικές μας ευθύνες καταλήγοντας στην φράση που ακούστηκε ή γράφτηκε από τον Ηλία Ψινάκη πριν λίγες μέρες..

 

“Υπάρχουν τόσα πολλά λάθη να κάνουμε..

γιατί κάνουμε τα ίδια…?

 

……………………………

 


Με εκτίμηση

Για το cooknews.gr

Ανδρεάδης Τάσος – Ελευθεριάδης Τάσος

Previous O Iούλιος Καλαποδάς (chef) είπε:
Next MISKO Παραδοσιακά Προϊόν της Χρονιάς 2012

No Comment

Leave a reply