Σαλάτα με μοτσαρέλα, μανιτάρι Portobello και vinaigrette φρέσκιας τομάτας


 

Υλικά:

1 μανιτάρι Portobello

1 μοτσαρέλλα νερού

1 τομάτες

Λίγα φύλλα ρόκας

Αλάτι, πιπέρι μαύρο σε κόκκους  σπασμένο από μύλο

Λίγο ελαιόλαδο

 

Για την vinaigrette

1 ώριμη τομάτα, κομμένη σε ζαράκι

2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Λίγο ξύδι (απλό ή balsamico)

Aλάτι, πιπέρι μαύρο, ρίγανη

Λίγη ζάχαρη

Προαιρετικά λίγος μαϊδανός ψιλοκομμένος

 

 

Εκτέλεση

 Σωτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο το μανιτάρι Portobello αλατοπιπερώνοντας ελαφρά.

Κόβουμε την μοτσαρέλα και την τομάτα σε φέτες.

Βάζουμε το μανιτάρι στο κέντρο του πιάτου και τοποθετούμε από επάνω διαδοχικά φέτες μοτσαρέλας, τομάτας και φύλλα ρόκας.

Ετοιμάζουμε την vinaigrette ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί.

Τέλος αλατίζουμε ελαφρά, τρίβουμε το πιπέρι επάνω από την σαλάτα με τον μύλο πιπεριού και συνοδεύουμε με την vinaigrette φρέσκια τομάτας από πάνω.

 

Previous Μπακλαβάς Βολιώτικος
Next Ριζότο με πατζάρι, παρμεζάνα και γρεναδίνη

No Comment

Leave a reply