Ξιφίας με σάλτσα λεμονιού, τοματίνια και baby πατάτες


 

Υλικά

 

4 φιλέτα ξιφία

70-80 γρ. βούτυρο λιωμένο

8 πατάτες baby βρασμένες

8 τοματίνια

Αλάτι, πιπέρι μαύρο, πιπέρι κόκκινο γλυκό

2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα

50 γρ.  λευκό ξηρό κρασί

Χυμός από  1 λεμόνι

 

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε τα 60 γρ. βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγανάκι και σωτάρουμε εκεί τα φιλέτα του ξιφία, αλατοπιπερώνοντας καλά.

Αποσύρουμε από το τηγάνι τα φιλέτα και σωτάρουμε εκεί τα κρεμμυδάκια, τις πατάτες και τα τοματίνια.

Προσθέτουμε το μαύρο και το κόκκινο πιπέρι και σβήνουμε με το λευκό κρασί. Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε τα φιλέτα ξιφία και το υπόλοιπο βούτυρο και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμη μέχρι να “δέσει” η σάλτσα μας.

Σερβίρουμε τα φιλέτα ξιφία στο πιάτο με τα υπόλοιπα υλικά και την σάλτσα από επάνω.

 

Previous Ριζότο με πατζάρι, παρμεζάνα και γρεναδίνη
Next Κοτόπουλο/καραβίδες /αμπελόφυλλο/πουρές σελινόριζας / ροδι

No Comment

Leave a reply