Ριγκατόνι με κοτόπουλο σάλτσα φέτας και ντοματίνια


 

Υλικά:

 

1 Πακέτο ριγκατόνι

7-8 τοματίνια , κομμένα στην μέση

2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

λίγο ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο

½ φλυτζ τσαγιού λευκό ξηρό κρασί

λίγο ελαιόλαδο

 

για την σάλτσα φέτας

 

100 γρ φέτα σπασμένη

1 φλυτζ. τσαγιού κρέμα γάλακτος

2-3 κουτ. σούπας τοματάκι ψιλοκομμένο (κονκασέ)

αλάτι, πιπέρι μαύρο, πάπρικα κόκκινη γλυκιά, ελάχιστη ζάχαρη

 

 

 

Τρόπος εκτέλεσης

 

Βράζουμε  τα ριγκατόνι σε άφθονο αλατισμένο νερό, στραγγίζουμε και λαδώνουμε ελαφρά με λίγο ελαιόλαδο.

Περνάμε όλα τα υλικά της σάλτσας  από το multi.

Σε ένα  αντικολλητικό τηγάνι σωτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο τα κρεμμυδάκια με το σκόρδο και τα τοματίνια.

Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε την σάλτσα φέτας. Μόλις αρχίζει να βράζει, συμπληρώνουμε  τα ριγκατόνι, ανακατεύοντας και  βράζοντας μαζί με την σάλτσα για 2-3 λεπτά ακόμη.

 

 

Previous Η έλλειψη βιταμίνης D «γεννά» γλωσσικά προβλήματα
Next Μακαρόνια με σάλτσα λιαστής ντομάτας και γραβιέρα Νάξου

No Comment

Leave a reply