Υλικά:
120 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
Φύλλα από ανάμεικτα μαρουλοειδή (γαλλική σαλάτα, iceberg, ρόκα, σπανάκι,βαλεριάνα)
3-4 κομμάτια από τυρί brie
1 κουτ. σούπας κόκκινο χαβιάρι
Αλάτι
Για το dressing
100 γρ. γάλα καρύδας
Χυμός από ½ λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι λευκό
Ελάχιστο νερό
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά όλα τα πράσινα λαχανικά και το κόβουμε σε ισομερη κομμάτια.
Απλώνουμε την τριμμένη παρμεζάνα σε ένα ταψί με κόλλα ψησίματος κάτω.
(την απλώνουμε σε σχήμα και μέγεθος ενός μικρού πιάτου).
Ψήνουμε την παρμεζάνα σε φούρνο στους 170° C για 10-12 λεπτά περίπου.
Το βγάζουμε από τον φούρνο και το “ξεκολλάμε” από την κόλλα ψησίματος απλώνοντας το επάνω από ένα μικρό μπωλάκι, δίνοντας το σχήμα του πιέζοντας με τα δάχτυλά μας.
Για το dressing ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
Τοποθετούμε μέσα σε μιά μπασίνα τα ανάμικτα λαχανικά, τα κομμάτια από το brie, το κόκκινο χαβιάρι, αλατίζουμε ελαφρά και περιχύνουμε με το δροσερό dressing και ανακατεύουμε προσεκτικά να μαριναριστούν τα υλικά. Σερβίρουμε μέσα στο καλάθι παρμεζάνας.
No Comment