Χοιρινό μπεκρή με μανιτάρια


 

Υλικά

 

1 κιλό χοιρινό μπούτι, κομμένο για τηγανιά

2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα

1 σκελίδα σκόρδο

χυμός από 1 λεμόνι

½ κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη

½ lt νερό

Λίγο ηλιέλαιο, λίγο ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι μαύρο, ρίγανη

 

Εκτέλεση

 

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει και σωτάρουμε εκεί το κρεμμύδι με το σκόρδο και την πιπεριά.

Προσθέτουμε το κρέας, αλατοπιπερώνουμε  και σωτάρουμε για 5 λεπτά ακόμη, μέχρι να πάρει ροδοκόκκινο χρώμα το κρέας.

Συμπληρώνουμε το νερό και τον χυμό λεμονιού και αφήνουμε να βράσει καλά το κρέας για 1 ½ ώρα περίπου.

Διορθώνουμε το αλατοπίπερο.

Previous O Βασίλης Καλλίδης (chef) είπε:
Next Πέννες με παστουρμά κατσικίσια φέτα και φρέσκια ντομάτα

No Comment

Leave a reply