Μακαρόνια με σάλτσα λιαστής ντομάτας και γραβιέρα Νάξου


 

Υλικά

 

500 γρ.μακαρόνια (σπαγγέτι)

50 γρ. γραβιέρα Νάξου σε φλούδες

 

για την σάλτσα

7-8 λιαστές τομάτες

φύλλα από ½ ματσάκι μαιδανό

150 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο

αλάτι, πιπέρι μαύρο, λίγη ζάχαρη

Ελαιόλαδο

1 κουτ. σούπας ξύδι

 

 

Εκτέλεση

 

Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό. Στραγγίζουμε και λαδώνουμε ελαφρά με λίγο ελαιόλαδο.

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα multi και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι προσθέτουμε την σάλτσα και την  ζεσταίνουμε δίνοντας της μια βράση.

Σερβίρουμε τα μακαρόνια στο πιάτο και την σως περιχυμένη από επάνω και τις φλούδες γραβιέρας στο κέντρο.

Εναλλακτικά μαγειρεύετε την σάλτσα μαζί με τα μακαρόνια ζεσταίνοντας σε ένα τηγάνι και ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα.

Στο τέλος προσθέτετε και τις φλούδες γραβιέρας.

 

Previous Ριγκατόνι με κοτόπουλο σάλτσα φέτας και ντοματίνια
Next Κριθαράκι με χωριάτικο καπνιστό λουκάνικο και ξινομυτζηθρα

No Comment

Leave a reply