Κριθαράκι με χωριάτικο καπνιστό λουκάνικο και ξινομυτζηθρα


 

Υλικά 

 

1 συσκευασία κριθαράκι 500 γρ.

2 λουκάνικα  καπνιστά χωριάτικα, κομμένα σε ροδέλες

½ πράσινη πιπεριά

½ κόκκινη

½ κίτρινη

1 κρεμμύδια ξερό

όλα τα λαχανικά κομμένα σε ζαράκι

80-100 γρ. ξινομυζήθρα

χυμός από 1 τομάτα (περασμένη στο multi)

αλάτι, πιπέρι μαύρο, ζάχαρη

λίγο βούτυρο λιωμένο

λίγο ηλιέλαιο

 

Εκτέλεση

 Βράζουμε το κριθαράκι σε άφθονο αλατισμένο νερό, το στραγγίζουμε (κρυώνουμε καλά) και το περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο  ανακατεύοντας καλά.

Σε ένα τηγανάκι σωτάρουμε σε λίγο λάδι το κρεμμύδι και τις πιπεριές, προσθέτουμε τον χυμό τομάτας , αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε λίγη ζάχαρη βράζοντας για 2-3 λεπτά.

Σερβίρουμε το κριθαράκι βουτυρωμένο, περιχύνουμε την σάλτσα με τα λαχανικά ομοιόμορφα σε κάθε πιάτο  και τέλος τρίβουμε την ξινομυζήθρα  από επάνω. 

 

Previous Μακαρόνια με σάλτσα λιαστής ντομάτας και γραβιέρα Νάξου
Next Ζυμαρικά με μεσογειακή σάλτσα και κεφαλοτύρι

No Comment

Leave a reply