Iανουάριος 2012


 Εditorial  Cooknews Iανουάριος  2012

Γεια σας και χαρά σας και καλή σας χρονιά.

Ελπίζω να σας βρίσκω καλά στην υγεία σας, να περάσατε καλά τις γιορτές και να μπορέσατε να χαρήκατε κάποιες στιγμές με ανθρώπους που αγαπάτε έστω και αν σε όλα αυτά το τίμημα είναι λίγα κιλά παραπάνω που ένας θεός ξέρει πως θα τα χάσουμε κι από πού…

Παραμονή Πρωτοχρονιάς φέτος και μιας και συνηθίζουμε πολλοί από εμάς να την περνάμε στο σπίτι είχαμε κατά κάποιο τρόπο μάθει να κάνουμε τις επιλογές μας στην τηλεοπτική παρέα που θα μας ξεπροβόδιζε από το παλιό έτος και θα μας έκανε τηλεοπτικό ποδαρικό στο νέο. Αυτά όλα …last year !

Φέτος η τηλεοπτική μου παρέα την ώρα της αλλαγής του χρόνου λεγότανε teletext και αυτό για να ξέρω επίσημα βρε αδερφέ πότε αλλάζει ο χρόνος και όχι για να δω παιχνίδια στοιχήματος αυτή την φορά..

Το απόλυτο ξενέρωμα…

Α ρε Κορομηλά ..που να ήξερα ότι μετά από τόσα χρόνια θα σε νοσταλγήσω για την παρέα που μου κρατούσες στις παλιές πρωτοχρονιές, έστω και αν τότε σε έλεγα ξενέρωτη και κιτς.

Φέτος δεν είδα σχεδόν κανένα ζωντανό πρόγραμμα να παίζει εν όψει αλλαγής του έτους.
Χριστουγεννιάτικες χαζοκομεντί, επαναλήψεις και μουσικά προγράμματα μαγνητοσκοπημένα από την εποχή που ο Ρέμος τραγουδούσε στα Astra live στην Θεσσαλονίκη.
Ελπίζω να εξοικονομήσατε τα χρήματα που θέλατε εσείς των Media κύριοι, να ξέρετε πάντως ότι η κατρακύλα που έχετε πάρει σας αξίζει.

Ή θα επαναλαμβάνεστε μέσα από τα παράθυρα ξανά και ξανά ή θα είστε εκτός τόπου και χρόνου δίνοντας μας την αίσθηση ότι ενώ όλος ο κόσμος είναι ξύπνιος και περιμένει την αλλαγή του χρόνου, εσείς βάλατε τον αυτόματο στα κανάλια σας και υποτιμήσατε την νοημοσύνη μας με ξενέρωτα προγράμματα.

Βαρεθήκαμε και ξενερώσαμε μαζί σας και πιστέψτε με εξαντλήσαμε κάθε περιθώριο υπομονής και τηλεοπτικής αξιοπρέπειας.
Μόλις προχθές έβλεπα στον ALPHA την διαφήμιση για το επεισόδιο με τους celebrities του “κάτι ψήνεται” που γυρίστηκε κάποτε! αλλά από ότι φαίνεται θα το λουζόμαστε για πολλές γιορτές ακόμη.
(ή είναι οι top celebrities ή αυτά που μαγειρέψανε ήτανε και γαμώ τα φαγητά..δεν εξηγείται αλλιώς..).
Το γεγονός ότι ο ANT 1 έπαιξε στις 07-01 ΤΟΥ 2012 ! επεισόδιο από
“Κωνσταντίνου και Ελένης”, αυτό αφήνω να το σχολιάσετε μόνοι σας…

Ξαναγυρνάμε λοιπόν στην κουβέντα με την καλή παρέα, στο ραδιόφωνο που μας ταξιδεύει και πάντα μας ταξίδευε, στα επιτραπέζια παιχνίδια, στην βόλτα με κάποιον φίλο ή φίλη και αφήνουμε την τηλεόραση στο περιθώριο, εκεί που της αξίζει να είναι.

Μαζί με τα κονδύλια που κόψατε για να κάνετε οικονομία, μας κόψατε και την όρεξη να κάτσουμε με ενδιαφέρον μπροστά στην tv και να παρακολουθήσουμε κάποιο πρόγραμμα που μας αρέσει.

Απλά την πρωτοχρονιά το παρακάνατε με τα σκυλάδικα του 2005 και τα μαγνητοσκοπημένα προ 10ετίας προγράμματα να παίζουν και να ξαναπαίζουν.

Ένα κανάλι έτυχε να έχει μια φιλαρμονική ορχήστρα και μου έκανε το κλικ να την ακούσω για λίγο… Χάρηκα προς στιγμή και είπα
“μπράβο ρε , οι άνθρωποι έχουν άποψη ! …

μέχρι που ξύπνησα το επόμενο πρωί και είδα τον μαέστρο να διευθύνει πάλι την ορχήστρα που έπαιζε τα ίδια με κομμάτια από χθες…

Μα δεν υπάρχει κανείς στο κανάλι να αναιρέσει το replay?..χρονιάρες μέρες..

Aντε Καλή μας Χρονιά … και μακριά από το χαζοκούτι…

Για το cooknews.gr

 

Aνδρεάδης Τάσος – Ελευθεριάδης Τάσος

Previous Όταν το αδυνάτισμα γίνεται εμμονή
Next Πατάτα φούρνου με gorgonzola και καρύδια

No Comment

Leave a reply