Τρίχρωμες ψητές πατάτες με δενδρολίβανο


 

 

Υλικά:

6  πατάτες

2 -3 πατάτες Περού (μπλε  πατάτες που θα τις βρείτε σε επιλεγμένα μανάβικα)

2-3 γλυκοπατάτες

Αλάτι, πιπέρι μαύρο φρεσκοσπασμένο (από μύλο)

2  κλωνάρια δενδρολίβανο (αφαιρούμε τα κοτσάνια)

Λίγο ελαιόλαδο

 

Τρόπος εκτέλεσης

Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις κόβουμε σε ισομερή κομμάτια. Από τις γλυκοπατάτες καθαρίζουμε και την φλούδα. Τις αλατίζουμε, και τις τηγανίζουμε σε τηγάνι με καυτό λάδι. Αφού τις βγάλουμε με τρυπητή κουτάλα  τις βάζουμε σε ένα μπώλ. Προσθέτουμε το πιπέρι, το δενδρολίβανο και το κόκκινο γλυκό πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά κάνοντας κυκλικές κινήσεις με το μπώλ.

Σερβίρουμε ζεστές και προαιρετικά με μια κουταλιά γιαούρτι από πάνω.

Previous Πατάτα φούρνου με gorgonzola και καρύδια
Next Πουρές πατάτας με μπέικον και παρμεζάνα

No Comment

Leave a reply