Πουρές πατάτας με μπέικον και παρμεζάνα


 

 

Υλικά:

8 πατάτες,

250 γρ. κρέμα γάλακτος

αλάτι, πιπέρι μαύρο

2 κουτ. σούπας παρμεζάνα τριμμένη

50 γρ. βούτυρο

150-200 γρ. μπέικον ή ζαμπόν, κομμένο σε κύβους

 

Εκτέλεση:

 Σε ένα τηγανάκι σωτάρετε με λίγο λάδι το μπέικον και το αφήνετε για λίγο στην άκρη.

Πλένετε καλά τις πατάτες και τις βάζετε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν. Τις κρυώνετε, τις ξεφλουδίζετε και τις πατάτε πολύ καλά με ένα μεγάλο πηρούνι να γίνουν πουρές.

Κατόπιν προσθέτετε το αλάτι, το πιπέρι, την κρέμα γάλακτος, το βούτυρο και την παρμεζάνα και ανακατεύετε καλά μέχρι να έχετε ένα λείο αποτέλεσμα. Διορθώνετε το αλατοπίπερο και προσθέτετε το ψημένο μπέικον από πάνω.

Σερβίρετε προαιρετικά με extra τριμμένη παρμεζάνα.

Previous Τρίχρωμες ψητές πατάτες με δενδρολίβανο
Next Πατατοσαλάτα

No Comment

Leave a reply