Κεσκέκι (παραδοσιακό Mικρασιάτικο φαγητό)


 

Υλικά

 

1 κιλό χοιρινό μπούτι

κομμένο στα 6-8 κομμάτια

500 γρ. σπασμένο σιτάρι

50 γρ. βούτυρο γάλακτος

2 κουτ. σούπας ηλιέλαιο

2-3  κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα

1 κρεμμύδάκι  φρέσκο

1  κουτ. του γλυκού κύμινο

λίγος κορίανδρος

αλάτι, πιπέρι μαύρο

ξύσμα μισού λεμονιού

 

Εκτέλεση

 

Βάζουμε στο τηγανάκι να κάψει το βούτυρο μαζί με το ηλιέλαιο και σοτάρουμε εκεί  το ξερό κρεμμύδι μαζί με το χοιρινό κρέας.

 

Αλατοπιπερώνουμε  καλά, προσθέτουμε το κύμινο και τον κορίανδρο, συμπληρώνουμε με νερό και  αφήνουμε  το κρέας να βράσει καλά (περίπου 1 & ½ ώρα).

30 λεπτά (περίπου) πριν το κρέας βράσει τελείως,  συμπληρώνουμε  το σιτάρι στην κατσαρόλα,  και αφήνουμε να σιγοβράσει ,ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα και  χαμηλώνοντας λίγο την φωτιά.

 

Τέλος, λίγο πριν αποσύρουμε από την φωτιά προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και το ξύσμα λεμονιού,  ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

 

Previous Ιτς πιλάφ
Next Μοσχαράκι τας κεμπάπ

No Comment

Leave a reply