Κατσικάκι στον φούρνο


 

Υλικά

1 κιλό κατσίκι (το ψαχνό)
1 κιλό πατάτες
200 ml ελαιόλαδο
χυμό 2 λεμονιών
2 σκελίδες σκόρδο
4 κουτ. ρίγανη
αλάτι, πιπέρι

 

ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ
Κόβουμε το ψαχνό σε μπουκίτσες (μέγεθος καρυδιού) και το πλένουμε, το σουρώνουμε και το στεγνώνουμε. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το σκόρδο. Προσθέτουμε ρίγανη, λάδι και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε τις μπουκίτσες με το παραπάνω μίγμα και αλατοπιπερώνουμε.
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε φέτες και τις αφήνουμε σε νερό.
Τοποθετούμε το κρέας σε ένα ταψί, σουρώνουμε τις πατάτες, τις στεγνώνουμε και τις μαρινάρουμε στη σάλτσα του κρέατος (το μίγμα με τα λαχανικά). Ανακατεύουμε τις πατάτες με το κρέας και φουρνίζουμε σε ζεστό φούρνο στους 170° C για 1 ώρα. Μετά από μισή ώρα ψησίματος γυρίζουμε το κατσικάκι και τις πατάτες. Ξεφουρνίζουμε και σερβίρουμε αμέσως.

Previous Κατσικάκι με κρεμμύδια
Next Κρέας τσιγαριαστό (σφακιανό γιαχνί)

No Comment

Leave a reply