Εναρξη παιδικών εργαστηρίων σάββατο 14 ιανουαρίου 2012


Επτά χρόνια δράσης συμπλήρωσαν τα παιδικά εργαστήρια του Ολυμπιακού Μουσείου. Περισσότερα από 600 παιδιά εμπιστεύθηκαν, κατά τη διάρκεια των επτά ετών, τις ποιοτικές προτάσεις των εργαστηρίων ζωγραφικής, μικρογλυπτικής & κατασκευών, θεάτρου και παιδικής μαγειρικής & διατροφής.

Το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012 ανοίγουμε τις πόρτες στα παιδιά που θα φοιτήσουν στον δεύτερο τετράμηνο κύκλο, προτείνοντας εμπνευσμένες δραστηριότητες ανάλογα προς το επίπεδο ανάπτυξής τους, στους καταλληλότερους χώρους εργασίας, με εξειδικευμένους συνεργάτες και κυρίως με ένα πρόγραμμα εστιασμένο στις ανάγκες και τις δυνατότητες των παιδιών.

 

ΠΑΙΔΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟΥ:

Ζωγραφική & Μικρογλυπτική (Ηλικίες 4 – 6 ετών) – Κάθε Σάββατο 10:00 – 11:00

Ζωγραφική (Ηλικίες 7 – 12 ετών) – Κάθε Σάββατο 11:00 – 12:00

Μικρογλυπτική & Κατασκευές (Ηλικίες 7 – 12 ετών) – Κάθε Σάββατο 12:00 – 13:00

Θέατρο (Ηλικίες 4 – 8 ετών) – Κάθε Σάββατο 13:00 – 14:00

Παιδική Μαγειρική & Διατροφή 1o Τμήμα (Ηλικίες 6 – 12 ετών) – Κάθε Σάββατο 09:30 – 11:30

Παιδική Μαγειρική & Διατροφή 2o Τμήμα (Ηλικίες 6 – 12 ετών) – Κάθε Σάββατο 12:00 – 14:00

Εργαστήριο Ζωγραφικής

‘’Η παιδική ζωγραφική είναι έκφραση προσωπικών εικόνων και συναισθημάτων που δεν επιδέχεται οριοθέτησης και περιορισμών, αλλά μόνο ενίσχυσης και κατάλληλης καθοδήγησης’’ είναι το motto του εργαστηρίου.

Η εικαστική έκφραση των παιδιών, αποτελεί στόχο του εργαστηρίου ζωγραφικής. Η απελευθέρωση του συναισθήματος μέσα από την εικαστική δημιουργία, με όρους ομαδοσυνεργατικούς, εξελίσσει τη δημιουργία και τη φαντασία των παιδιών. Με ποικιλία υλικών και τεχνικών, υπό την καθοδήγηση του Γιάννη Πρώιου, τα παιδιά βιώνουν τη χαρά της δημιουργίας και της έκφρασης.

 

Εργαστήριο Μικρογλυπτικής & Κατασκευών

‘’Αντικείμενα φαινομενικά άχρηστα και υλικά ευτελή αποτελούν την πρώτη ύλη δημιουργίας και εφαρμογής των σχεδίων που ένα παιδικό μυαλό μπορεί να σκαρφιστεί’’.

Τα καθημερινά ή και άχρηστα υλικά μεταμορφώνονται στα χέρια των παιδιών. Η μονοδιάστατη οπτική, συνήθως της χρηστικής αξίας, μετουσιώνεται σε δημιουργία και σύνθεση νέων αντικειμένων. Ο κόσμος των τριών διαστάσεων περνάει μέσα από καθημερινά υλικά, η σύνθεση και η ανασύνθεση αποτελεί στόχο του εργαστηρίου μικρογλυπτικής και κατασκευών. Το γυαλί, ο πηλός και το χαρτί μετασχηματίζονται σε πραγματικά δημιουργήματα τέχνης. Το εργαστήριο συνδέεται στενά με αυτό της ζωγραφικής, διατηρώντας ωστόσο την αυτονομία του.

Εργαστήριο Θεάτρου

 ‘’Εκφράζομαι και συνεργάζομαι, ακούω και ανταποκρίνομαι, γνωρίζω τον εαυτό μου και εντάσσομαι σε μια ομάδα συνομηλίκων μου, δίχως απαραίτητα να πρέπει να γίνω ή να με αποκαλούν ηθοποιό’’. Έκφραση συναισθημάτων, κίνηση, άσκηση. Κεντρικές αρχές της ολόπλευρης και ισόρροπης ανάπτυξης των παιδιών όλων των ηλικιών αποτελούν τον πυρήνα του εργαστηρίου θεάτρου. Το παιχνίδι ρόλων, η προσωπική διαμεσολάβηση στο σενάριο, αποτελούν συνιστώσες του προγράμματος. Λεκτικά παιχνίδια, κινησιολογία και λογοτεχνικό κείμενο, είναι τμήμα μόνο του κύκλου μάθησης του θεατρικού εργαστηρίου.

 

Εργαστήριο Παιδικής Μαγειρικής & Διατροφής 

‘’Η μαγειρική είναι μαγεία, είναι τέχνη, είναι παιχνίδι… αλλά κυρίως είναι γεμάτη μοναδικές εμπειρίες’’

 Ένα φιλόδοξο σχέδιο δράσης και μύησης των παιδιών σε διαφορετικές καθημερινές συνήθειες. Σε μια κουζίνα αποκλειστικά για παιδιά μαγειρεύουν μαθαίνοντας τα συστατικά των τροφών και γνωρίζουν βιωματικά την υγιεινή διατροφή. Μέσα από την εξερεύνηση των γεύσεων και των μυρωδιών μαθαίνουν μικρά γευστικά μυστικά μεταβολής των συνηθειών τους και παίζουν παιχνίδια με γεύση! Η συνταγή απλή… ποδιές, σκούφοι και κέφι για δημιουργία. Μαγειρεύοντας τα παιδιά γνωρίζουν τοπικές διατροφικές συνήθειες και παραδόσεις, τη διεθνή κουλτούρα του φαγητού, ενώ οι επισκέψεις σε εξωτερικούς χώρους, ενισχύουν τη βιωματική μάθηση.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Έναρξη Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012 (διάρκεια κύκλου 4 Μήνες, 16 συναντήσεις)

Μηνιαίο κόστος φοίτησης εργαστηρίων: ‘’Ζωγραφικής’’, ‘’Μικρογλυπτικής & Κατασκευών’’ και ‘’Θεάτρου’’ 30€ έκαστο

Μηνιαίο κόστος φοίτησης εργαστηρίου ‘’Παιδικής Μαγειρικής & Διατροφής’’ 50€

Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται στα εργαστήρια παρέχονται από το μουσείο.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ – ΟΠΑΠ

ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ & 3ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΤΗΛ. 2310 968531-2

www.olympicmuseum-thessaloniki.org

Previous Ολοκληρώθηκε το νέο web site της ΑΤΤΙΚΗ - ΠΙΤΤΑΣ!
Next Χορτοφαγία και εγκυμοσύνη

No Comment

Leave a reply