Αρακάς λαδερός


Υλικά για 4-6 άτομα

 

500 γρ αρακάς (φρέσκος ή κατεψυγμένος)

2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα

3 καρότα κομμένα

3 πατάτες κομμένες

αρκετό νερό ή ζωμός λαχανικών

2 κουτ. σούπας άνιθος ψιλοκομμένος

1-2 κουτ. γλυκού ζάχαρη

1 κουτ. τοματάκι ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι

λίγο ελαιόλαδο

 

 

Τρόπος εκτέλεσης

Σε μία κατσαρόλα  αχνίζουμε τα κρεμμύδια με ελάχιστο νερό.

Προσθέτουμε τον αρακά, τα καρότα και το τοματάκι, αλατπιπερώνουμε και συμπληρώνουμε το νερό αφήνοντας να βράσει για περίπου 30-40 λεπτά.

10 λεπτά πριν αποσύρουμε από την φωτιά προσθέτουμε και  τις πατάτες .

Τέλος διορθώνουμε το αλατοπίπερο, προσθέτουμε την ζάχαρη, το ελαιόλαδο και τον άνιθο και  μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά ακόμη.

 

Χρόνος εκτέλεσης 30-40 λεπτά

 

 

Από τον chef

Tάσο Ανδρεάδη

Αν σας άρεσε αυτό που διαβάσατε παρακαλώ κάντε το share ευχαριστώ πολύ.

Previous Αmerican Burger
Next Ριζότο με πιπεριές και παρμεζάνα

No Comment

Leave a reply