Πατάτα φούρνου με gorgonzola και καρύδια


 

Υλικά:

 

4 σχετικά μεγάλες πατάτες

50 γρ. τυρί Gorgonzola

100 γρ. Gouda  τριμμένο

80   γρ. Reggato τριμμένο

100 γρ. καρύδια, σπασμένα

100 γρ. κρέμα γάλακτος

αλάτι, πιπέρι μαύρο

Φύλλα  ρόκας

 

Εκτέλεση

Βάζουμε τις πατάτες  να ψηθούν για 30 λεπτά περίπου στους 220º C.

Tις αφήνετε να κρυώσουν και τις κόβετε στην μέση. Αδειάζετε λίγο από την βρασμένη πατάτα (με ένα κουτάλι) και βάλτε την σε ένα μπώλ. Προσθέστε κατόπιν όλα τα υπόλοιπα υλικά  και ανακατέψτε καλά με ένα πηρούνι. Διορθώστε το αλατοπίπερο και γεμίστε πάλι τις πατάτες με την γέμιση. Προσθέστε λίγο  gouda από επάνω και βάλτε στον φούρνο για 5 λεπτά στους 180º C.

Σερβίρετε με φύλλα ρόκας και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

 

Previous Iανουάριος 2012
Next Τρίχρωμες ψητές πατάτες με δενδρολίβανο

No Comment

Leave a reply