Πλάτη αρνιού με κρούστα από αρωματικά χόρτα


 

Yλικά 

1 πλάτη αρνιού (διπλά παϊδάκια) περίπου 1.200 γρ.
4 κρεμυδια μικρα
2 σκελίδες σκόρδο
50 γρ. ελαιόλαδο
1 κουτ.  μουστάρδα
4 σταγόνες Tαμπάσκο
Κύμινο σε σκόνη
Ξερό δεντρολίβανο

Ρίγανη
Βασιλικό
Καυτερή πάπρικα
Αλάτι
1 ματσάκι μαϊντανό

 
Εκτέλεση

Πλένουμε το κρέας καλά και το στεγνώνουμε. Kαθαρίζουμε τα κρεμύδια, το σκόρδο και τα ψιλοκόβουμε.

Tα σωτάρουμε στο ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά. Aφήνουμε να κρυώσουν λίγο και μετά τα αναμιγνύουμε με τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το μαϊντανό.

Aλείφουμε με το μίγμα το κρέας. Tο τυλίγουμε ελαφρά σε αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε να τραβήξει μια ώρα περίπου.

Tο βγάζουμε από το αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στο φούρνο επάνω σε σχάρα με το ταψάκι από κάτω. O φούρνος έχει προθερμανθεί προηγουμένως στους 250° C. Ψήνουμε το αρνάκι 40-45 λεπτά, ώστε το κρέας να είναι ροζ στο εσωτερικό.
Πλένουμε τον μαϊντανό και τον στεγνώνουμε. Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό το κρέας πέντε λεπτά προτού τελειώσει το ψήσιμο. Aφήνουμε το κρέας στο φούρνο ακόμη πέντε λεπτά (με ανοιχτή την πόρτα), μετά το κόβουμε και το σερβίρουμε.

Συνοδεύουμε το αρνάκι με φασολάκια βουτύρου τυλιγμένα σε μπέικον που έχουμε ζεματίσει σε βραστό νερό, με μπρόκολα ογκρατέν και με πατάτες βουτύρου, πασπαλισμένες με μαϊντανό.

 

Previous Πικάντικα αρνίσια παιδάκια με κυδώνια
Next Gourmet κρεοπωλείο στο Σύδνεϋ

No Comment

Leave a reply