Πικάντικα αρνίσια παιδάκια με κυδώνια


 

Υλικά 

6 μέτρια κυδώνια, περίπου 2 κιλά συνολικά
2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
60 γρ βούτυρο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
Κύμινο σκόνη
Κοπανισμένους σπόρους κόλιανδρου
Λευκό, ξηρό κρασί
50 γρ. ζάχαρη

ΓΙΑ ΤΑ ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ ΠΑΪΔΑΚΙΑ

1 κιλό παϊδάκια, σε κομμάτια με 3 παϊδάκια το καθένα
2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
Μέλι
Κύμινο σκόνη
Κόλιανδρο σκόνη
Μπαχάρι σκόνη
Πιπέρι καγιέν

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζουμε τα πικάντικα παϊδάκια. Αναμιγνύουμε σε ένα μπολ 1 κουτ. της σούπας από το λάδι με τα μπαχαρικά και το μέλι. Αλείφουμε με ένα πινέλο τα παϊδάκια με το μίγμα αυτό, τα τοποθετούμε σε ένα μπολ, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο για όλη τη νύχτα.
Την επόμενη μέρα, καθαρίζουμε τα κυδώνια και κόβουμε το καθένα σε 8 κομμάτια. Αφαιρούμε τους πυρήνες και τα κουκούτσια.
Σε ένα μεγάλο και ρηχό ταψάκι, ζεσταίνουμε σε μέτριο φούρνο το λάδι, το βούτυρο, το σκόρδο και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε καλά για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τα κυδώνια και ψήνουμε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Προσθέτουμε το κρασί και τη ζάχαρη. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 45 λεπτά, μέχρι τα κυδώνια να μαλακώσουν και να ροδίσουν.
Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε τα παϊδάκια για 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά από όλες τις μεριές.
Τοποθετούμε τα παϊδάκια πάνω από τα κυδώνια στο ταψί και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά. Σερβίρουμε αμέσως.

 

Previous Παϊδάκια σωτέ με θυμάρι
Next Πλάτη αρνιού με κρούστα από αρωματικά χόρτα

No Comment

Leave a reply