Παϊδάκια σωτέ με θυμάρι


 

Υλικά 

1,2 kg καρέ αρνιού
40 ml ελαιόλαδο
40 γρ. κρεμμύδι
2 σκελ. σκόρδο
80 ml κρασί κόκκινο
200 ml ζωμός βοδινού
θυμάρι
αλάτι
πιπέρι μαύρο

Πατάτες Λιονέζ
600 γρ. πατάτες
100 γρ. κρεμμύδι
μαϊδανός
ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και κόβουμε το καρέ αρνιού σε παϊδάκια. Τα αλατοπιπερώνουμε και τα μαρινάρουμε με λίγο θυμάρι και ελαιόλαδο για 20 λεπτά περίπου. Σωτάρουμε σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο και δυνατή φωτιά τα παϊδάκια, γυρίζοντας τα μόνο μια φορά. Αφού ψηθούν τα βγάζουμε από το τηγάνι κρατώντας τα ζεστά, και αφαιρούμε τα καμένα λάδια από το τηγάνι.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα μέχρι να ροδίσουν, βάζουμε το θυμάρι σε κλωνάρι και σβήνουμε με κρασί κόκκινο αφήνοντας να βράσει μέχρι να εξατμιστεί κατά το 1/3. Προσθέτουμε τον ζωμό. Αφαιρούμε το κλωνάρι του θυμαριού και ελέγχουμε τα καρυκεύματα.

Καθαρίζουμε, πλένουμε, κόβουμε τις πατάτες και τα κρεμμύδια σε φέτες, και τα τσιγαρίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρώμα. Καρυκεύουμε και  βάζουμε να ψηθούν στον φούρνο για 10 περίπου λεπτά. Στο τέλος προσθέτουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Βάζουμε τα παϊδάκια μέσα στη σάλτσα, αφήνουμε να πάρει μια βράση, και σερβίρουμε προσθέτοντας φρέσκο θυμάρι και γαρνίροντας με τις πατάτες.

 

Previous Κρέας τσιγαριαστό (σφακιανό γιαχνί)
Next Πικάντικα αρνίσια παιδάκια με κυδώνια

No Comment

Leave a reply